L'AMB aprova inicialment la declaració d'àrees de mercat d'habitatge tens en 24 municipis metropolitans

| Tema: Habitatge

En 20 municipis es renova la declaració d'àrea de mercat d'habitatge tens i en 4 més s'aprova per primera vegada. L'objectiu d'aquesta declaració és regular el mercat de lloguer d'habitatges per desinflar els preus abusius que han de pagar els inquilins. L'AMB té la competència d'aprovar la declaració de mercat d'habitatge tens als 35 municipis metropolitans, d'acord amb l'article 3 de la Llei 11/2020

Consell Metropolità

El Consell Metropolità ha aprovat inicialment aquest dimarts, 22 de juny, la declaració d'àrees de mercat d'habitatge tens en diferents municipis de la metròpolis de Barcelona. La possibilitat de declarar una àrea de mercat d'habitatge tens prové de la Llei 11/2020, aprovada pel Parlament de Catalunya el 18 de setembre, que estableix una sèrie de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer d'habitatge.

L'aprovació inicial s'ha fet a través de dos tipus d'acord: en 20 municipis s'ha aprovat mitjançant el procediment d'urgència, ja que es tractava de renovar la declaració abans que caduqués, i en 4 municipis s'ha fet a través del procediment ordinari. L'AMB preveu que entre juny i juliol s'hagi fet l'aprovació inicial en pràcticament tots els municipis metropolitans. En el pròxim Consell Metropolità, el del mes de juliol, està previst que es porti a aprovació la declaració de la resta de municipis que falten.

Els municipis on s'ha fet l'aprovació inicial per procediment d'urgència són: Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

L'aprovació inicial a través del procediment ordinari s'ha fet a Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat.

Aquesta declaració preveu, tal com estableix la Llei 11/2020, l'extensió de les àrees de mercat d'habitatge tens a tot el municipi, amb una durada de cinc anys revisables i amb una reducció del 5 % sobre l'índex de referència de preus del lloguer.

Documents relacionats