El Tribunal de Contractes dona la raó a l'AMB i desencalla l'adjudicació del Bus Metropolità Barcelona-Sant Boi

| Tema: Autobusos

El contracte amb el nou operador se signarà a la primavera i, a l'estiu, l'adjudicatari començarà a prestar el servei. L'AMB lamenta els perjudicis ocasionats pel recurs desestimat i la demora de la resolució, que ha trigat 10 mesos

Implantació de noves millores al servei de Bus Metropolità

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) ha donat la raó a l'AMB sobre la licitació i adjudicació del contracte de Bus Metropolità Barcelona-Sant Boi de Llobregat (expedient 901648/2017) i ha desencallat l'adjudicació d'aquest servei. Aquest, que s'havia licitat per un període màxim de 10 anys, s'havia adjudicat inicialment l'abril del 2021 per un import de 159.407.553 euros, havia estat recorregut el maig del 2021 per la segona empresa classificada i ha estat paralitzat durant 10 mesos fins a la resolució del TCCSP. Aquesta setmana s'ha resolt a favor de l'Administració metropolitana.

Aquesta resolució ha permès a l'AMB adjudicar el contracte, de manera definitiva, al primer classificat, la UTE Sant Boi, Barcelona y otros, formada per Monforte SAU, Castromil SAU, La Hispano Igualadina SL, Alcalabus SL, Autocares Julià SLU, Julià Travel SLU, Monbus Urbanos SA i Autobuses Urbanos de Lugo SA. Entre el març i l'abril del 2022 l'AMB signarà el contracte amb el nou operador que a l'estiu començarà a prestar el servei.

El TCCSP ha desestimat el recurs i els arguments esgrimits per l'empresa recurrent, Viguesa de Transportes SL, la segona empresa classificada. El Tribunal ha afirmat que el procediment seguit per l'AMB ha estat el correcte d'acord amb la Llei de contractes del sector públic i els plecs aprovats a l'efecte i ha determinat que no s'aprecien incorreccions o desviacions en l'actuació de l'òrgan de contractació.

L'AMB lamenta els perjudicis ocasionats al ciutadà pel recurs desestimat i la demora de la resolució del TCCSP, que ha trigat 10 mesos. Tot això ha endarrerit la posada en marxa del nou operador i l'activació de les millores associades al nou servei.

Contractació pública i llarga trajectòria en la gestió del transport públic metropolità
L'organisme metropolità recorda que els concursos públics i les licitacions dels serveis de transport col·lectiu urbà de viatgers en autobús que realitza l'AMB es duen a terme de forma clara i transparent, amb tots els requisits legals i amb total transparència. I, sempre, complint estrictament les normes que regulen els procediments de contractació de les administracions públiques i aplicant les prescripcions de la Llei de contractes del sector públic.

L'AMB, amb la seva llarga trajectòria de gestió del transport públic, mitjançant l'operador públic (TMB) i a través d'operadors privats (amb contractes de serveis), dona servei a una població de més de tres milions d'habitants, gràcies a una flota de gairebé 2.000 autobusos. Aquesta gran xarxa de bus metropolità transporta més de 300 milions anuals de viatgers a un cost competitiu, oferint una bona garantia de solvència i especialització en la matèria.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
TCCSP