Comença la restauració patrimonial del parc metropolità de Can Mercader

| Tema: Parcs

Les obres de recuperació i millora costaran gairebé 700.000 euros, aportats per l'AMB, l'Ajuntament de Cornellà i el fons FEDER
Aquest projecte continuarà en cinc parcs metropolitans més, amb un pressupost total de 2,8 milions d'euros

Entrada del parc

Aquest final de febrer és el punt de partida de les obres de restauració dels valors patrimonials del parc de Can Mercader. Aquest projecte forma part de la transformació i millora de sis parcs metropolitans, que compta amb una inversió de 2,8 milions d'euros, dels quals 1,1 M€ se subvencionen amb el fons FEDER.

Els principals eixos estratègics de les intervencions a Can Mercader són els següents:

  • Recuperació i restauració de camins i accessos. Es renovaran els paviments dels camins de l'eix de circulació principal, s'adequarà el traçat i es millorarà l'accessibilitat. També es generaran franges àmplies permeables a les vores per millorar la infiltració de l'aigua de pluja.
  • Millora i recuperació de les fonts patrimonials. Es posarà en funcionament permanent la font ornamental de la plaça del Palau mitjançant la recirculació i el reaprofitament de l'aigua. D'aquesta manera, s'evitarà el malbaratament d'aigua potable. A banda, es recuperaran les fonts de les heures com a element simbòlic de les grutes romàntiques.
  • Regeneració de la vegetació singular. Se substituiran els escocells (clots al peu dels arbres) per grans parterres, que absorbiran millor l'aigua de la pluja. En aquestes superfícies que envolten els arbres, s'hi posarà encoixinat de fusta per tal d'augmentar l'aportació de nutrients a la vegetació. A més, es protegiran els desnivells amb barreres arbustives.

Aquestes tres grans actuacions persegueixen acostar els elements patrimonials a tota la ciutadania, millorar la naturalització del parc, potenciar el cicle de l'aigua, promoure l'eficiència i estalvi de recursos i aconseguir una accessibilitat màxima.

Entre aquest any i el següent s'engegaran les rehabilitacions i restauracions en cinc parcs metropolitans més: Can Solei i Ca l'Arnús (Badalona), Can Buxeres (l'Hospitalet de Llobregat), parc de les Aigües (Montcada i Reixac), Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i Can Vidalet (Esplugues de Llobregat).

Conveni FEDER

Aquest projecte s'emmarca dins del Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l'AMB van signar l'any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les smart cities, la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica o la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural. Aquest conveni permetrà a l'AMB invertir una quantitat total de 72 milions d'euros, 30 dels quals estaran cofinançats pel FEDER.

L'AMB ha posat a disposició un portal informatiu en què explica tots els projectes relacionats amb aquest conveni FEDER.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
On
Marker
Parc de Can Mercader Cornellà de Llobregat