CD-Clean Urban Mobility COVID-19 participa a la Setmana Europea de Reducció de Residus el dimecres 25 de novembre

Aquest projecte ha estat un dels 11 aprovats per el prestigiós institut EIT Urban Mobility en la convocatòria extraordinària de propostes de 5 milions d'euros contra la pandèmia de la covid-19

El 25 de novembre, de 17.00 a 19.00 h, es presentarà en línia i dins el marc de la Setmana Europea de Reducció de Residus (EWWR) el projecte "CD-Clean COVID-19, nova fórmula de desinfecció", finançat per la convocatòria COVID-19, proposada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia en Mobilitat Urbana (EIT Urban Mobility). Aquest ha estat un dels 11 projectes aprovats per aquest prestigiós institut en la convocatòria extraordinària de propostes de 5 milions d'euros contra la pandèmia de la covid-19. CD-Clean Urban Mobility COVID-19 és una solució innovadora, mediambiental, escalable i inspiradora per a les infraestructures de mobilitat com les estacions d'autobús, metro, tren i aeroports.

La reducció de residus és una emergència per a la Unió Europea. Per aquesta raó, l'EWWR celebra cada any el mes de novembre les accions i campanyes que consciencien els ciutadans sobre la importància de la prevenció i reducció de residus. Impulsada per autoritats locals i regionals europees, s'hi reuneixen tota mena d'agents (ciutadans, escoles, empreses, ONG, associacions) amb el propòsit d'organitzar activitats que permetin conscienciar sobre la importància de gestionar els residus d'una manera sostenible. Oficialment, el projecte CD-Clean Urban Mobility COVID-19 ja s'havia presentat amb èxit a la European Green Week. En aquesta ocasió té l'objectiu de presentar de quina manera l'aplicació d'aquesta solució aquosa de màxim efecte antisèptic per a la desinfecció i protecció de superfícies en espais públics disminuiria l'ús de productes de neteja convencionals, els residus químics dels quals es concentren en les aigües residuals i tenen un impacte negatiu en el medi ambient.

Liderada per la corporació internacional Ferrovial, a través de la seva filial Ditecpesa, al projecte hi participen empreses i organitzacions d'Espanya, Bèlgica i Polònia, com Ferrovial, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la fundació Finnova de Brussel·les. Aquest potent consorci, amb el suport de l'EIT Urban Mobility, presentarà el projecte acompanyat d'altres experts internacionals en la difusió de projectes. Aquests ponents compartiran la seva experiència en el funcionament de la informació i en gestió de residus químics en l'era de la covid-19, així com les eines de finançament europeu dedicades a innovacions d'investigació científica com ara CD-Clean Urban Mobility COVID-19.

El compromís dels membres d'aquest projecte és envers la crisi sanitària, la mobilitat urbana i l'emergència climàtica. Per això, el projecte CD-Clean Urban Mobility COVID-19 està compromès amb el Programa 2030 per als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides 3 (salut i benestar), 6 (aigua neta i sanejament), 7 (energia neta i assequible), 8 (treball digne i creixement econòmic), 9 (indústria, innovació i infraestructures), 13 (acció climàtica) i 17 (aliança pels objectius).

El seminari web "CD-Clean Urban Mobility COVID-19: long-lasting and waste reduction solution" serà l'espai indicat per a tots els qui celebren la innovació i entenen els moments de crisi com una oportunitat de canvi verd i sostenible. A causa de la pandèmia s'ha incrementat l'ús de productes químics per higienitzar les superfícies, cosa que afecta greument el medi ambient. En aquest sentit, projectes com el CD-Clean Urban Mobility COVID-19 aporten alternatives ecològiques i sostenibles que podrien substituir l'ús d'aquests productes de neteja que contenen químics nocius.

Per registrar-vos al seminari web, cal que us inscriviu al següent enllaç: https://form.jotform.com/203161971845357 

Qui som?

EIT Urban Mobility
L'EIT Urban Mobility té com a objectiu accelerar solucions i fer possible la transició cap a un sistema de transport integrat, centrat en l'usuari i realment multimodal. En tant que la principal comunitat europea d'innovació en mobilitat urbana, l'EIT Urban Mobility pretén evitar la fragmentació fomentant la col·laboració entre ciutats, empreses, educació, investigació i innovació per fer front als reptes més urgents de les ciutats. Les universitats, les empreses i els centres d'investigació d'aquesta comunitat treballen braç a braç amb les ciutats, que serveixen com a espais de proves per demostrar que les noves tecnologies poden resoldre problemes reals en ciutats reals a l'hora de transportar persones, mercaderies i residus de manera intel·ligent.

El passat de mes de maig l'EIT Urban Mobility va llançar una convocatòria europea de 5 milions d'euros per finançar 11 projectes d'innovació relacionats amb la COVID-19.

Ferrovial - Ditecpesa
És un dels principals operadors globals d'infraestructures, compromès amb el desenvolupament de solucions sostenibles. La companyia cotitza a l'IBEX 35, forma part dels índexs de sostenibilitat Dow Jones Sustainability Index i FTSE4Good, i aplica en totes les seves operacions els principis del Pacte Mundial de Nacions Unides, subscrits per la companyia el 2002. Ditecpesa lidera aquest projecte innovador i és qui ha unit els esforços d'empreses emergents a través de la seva promoció oberta.

Fundació Finnovaregio
Fundació belga que dona suport al finançament de la innovació en empreses, regions i municipis. Les seves àrees d'especialització són la transferència tecnològica i la innovació en el desenvolupament sostenible, l'economia circular, la gestió d'aigües i residus, ocupació i joventut, TIC i turisme. En aquest projecte, Finnovaregio s'encarrega de la comunicació i la dimensió legal.

AMB
És l'administració pública de la metròpolis de Barcelona, una gran conurbació urbana formada per un total de 36 municipis. Dissenya i planifica la mobilitat metropolitana i gestiona els serveis de transport públic metropolità. Entre els principals serveis, l'AMB planifica i gestiona el Bus Metropolità i el Metro. Just en aquests dos serveis, és on l'AMB està coordinant, juntament amb TMB, el seu operador de gestió directa, les proves pilot del projecte europeu CD-Clean.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)
És el principal operador de transport públic de Catalunya i un autèntic referent d'empreses de transport i mobilitat ciutadana a Europa i a tot el món. Juntament amb l'AMB, coordina les proves pilot de CD-Clean i presta les seves instal·lacions i mitjans de transport per als primers assajos fora de laboratori.

Documents relacionats