Barcelona Energia amplia el servei a quatre ajuntaments metropolitans més

| Tema: Energies renovables

Gavà, Esplugues de Llobregat, Pallejà i Cervelló s'incorporaran entre maig i juliol com a accionistes de TERSA per tal d'accedir al subministrament elèctric verd que ofereix la comercialitzadora pública. El volum elèctric aproximat que se subministrarà als edificis públics dels quatre consistoris serà de 19,2 GWh, que evitaran l'emissió de 4.800 tones de CO2.

Amb aquestes incorporacions ja són 14 els ajuntaments metropolitans que se sumen a l'aposta per les renovables de Barcelona Energia.

BE
BE | AMB

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d'electricitat 100 % renovable participada per l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, es prepara per poder oferir el seu servei amb una electricitat verda i sostenible a quatre ajuntaments metropolitans més a partir del segon trimestre del 2022.

D'aquesta manera, els ajuntaments de Gavà, Esplugues de Llobregat, Pallejà i Cervelló s'incorporaran a l'accionariat de TERSA entre els mesos de maig i juliol, amb l'objectiu de beneficiar-se de l'energia d'origen 100 % renovable, l'assessorament personalitzat i l'estalvi mediambiental de Barcelona Energia.

El fet que TERSA esdevingui un mitjà propi dels ajuntaments metropolitans els permetrà, a més, reduir el consum energètic i potenciar la generació d'energia renovable i local, així com impulsar l'autoconsum i gestionar el servei i manteniment de les plaques fotovoltaiques dels municipis.

Per a Eloi Badia, vicepresident d'Ecologia de l'AMB: "La vocació de Barcelona Energia és gestionar l'energia com a servei públic, d'una forma transparent i amb qualitat. Treballa al costat dels ajuntaments metropolitans des de l'any passat, realitzant diferents assessoraments, per tal d'optimitzar el consum energètic i aconseguir uns edificis públics més eficients i mediambientalment respectuosos gràcies a l'energia verda que ofereix".

El consum estimat per subministrar als edificis públics d'aquests quatre ajuntaments és de 19,2 GWh, l'equivalent al consum que realitzarien més de 5.500 famílies. A més, s'evitarà emetre 4.800 tones de CO2, l'equivalent a més de 26 milions de km en cotxe dièsel o a anar 68 vegades a la lluna.

En total, ja són 14 els ajuntaments metropolitans adherits a Barcelona Energia

Els ajuntaments de Castellbisbal, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans van ser els primers d'anunciar l'interès a adherir-se a Barcelona Energia després que estengués el seu servei als ajuntaments dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, el juny de l'any passat.

Fins aquell moment, l'operador elèctric metropolità només proveïa els equipaments públics i l'enllumenat de Barcelona. Des de llavors, i en menys d'un any, han estat 14 els ajuntaments que han anunciat la seva adhesió a Barcelona Energia. Segons Badia, "el fet que Barcelona Energia estengui el seu servei a gairebé la meitat dels ajuntaments dels municipis que configuren l'àrea metropolitana de Barcelona mostra la confiança que ha generat la comercialitzadora pública en línia amb l'estratègia climàtica metropolitana".

El consum estimat per aquests ajuntaments serà, d'aproximadament, 100 GWh, l'equivalent al consum de gairebé 30.000 famílies. A més, gràcies a l'electricitat d'origen 100 % renovable que ofereix la comercialitzadora, els edificis públics dels consistoris evitaran emetre gairebé 25.000 tones de CO2, que seria com fer gairebé 3.430 voltes a la Terra amb un cotxe dièsel per la línia de l'equador.

Si els 36 ajuntaments metropolitans s'integressin a la comercialitzadora pública, la companyia seria l'encarregada de subministrar un volum anual de 222.680.889 KWh. A més, es calcula que en total es podria estalviar cada any l'emissió de 55.670 tones de CO2 a l'atmosfera, l'equivalent al que purificarien 3.711.348 arbres.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l'Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l'objectiu del qual no és el benefici econòmic, sinó el benestar i l'apoderament de la ciutadania.

La comercialitzadora pública es troba al top 10 de comercialitzadores dins de l'àrea metropolitana, amb més 10.000 punts de subministrament gestionats (entre ens públics, usuaris i empreses). Amb aquest nou acord, Barcelona Energia segueix el seu compromís d'oferir un model energètic 100 % renovable i sostenible a tots els usuaris, impulsant un model energètic bastat en l'eficiència, la generació d'energies renovables i la participació ciutadana.

Sobre Barcelona Energia

La comercialitzadora pública d'energia de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l'1 de gener del 2019 i actualment ofereix assistència a més de 10.000 punts de subministrament de tota l'àrea metropolitana de Barcelona. L'operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l'autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

Per a més informació, contacteu amb Laura Pérez 697.83.10.64 / lperez@tinkle.es o Teresa Batlle 662.31.28.79 / tbatlle@tinkle.es

Documents relacionats