Angle mort: el bus metropolità incorpora el nou senyal per protegir els usuaris vulnerables i reduir la sinistralitat

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB ha col·laborat amb la DGT per crear aquest nou distintiu i ja l'està posant a la flota de busos del servei de Bus Metropolità

S'ha presentat aquest nou adhesiu al Consell de Mobilitat de l'AMB, que integra municipis, associacions, empreses i món universitari

Adhesiu

Per protegir els usuaris més vulnerables i reduir la sinistralitat, l'AMB ha col·laborat amb la DGT i altres ajuntaments d'Espanya per dissenyar i crear el nou senyal d'advertència de perill d'angle mort, per posar-lo en vehicles de passatgers i de mercaderies. Aquests dies, l'organisme metropolità ja l'està posant a la flota de Bus Metropolità. Així ho ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, durant l'obertura del Consell de Mobilitat de l'AMB.

L'objectiu del nou senyal de la DGT és advertir els usuaris vulnerables del perill que suposa situar-se en alguna d'aquestes zones no visibles quan s'aproximin a aquests vehicles senyalitzats, i que puguin posicionar-se en llocs on siguin visibles, per evitar riscos. El distintiu és de caràcter voluntari, i el poden portar els vehicles de repartiment, distribució de mercaderies, autobusos i camions.

És una primera mesura emmarcada en un conjunt d'accions que s'estan adoptant a la Unió Europea per disminuir el risc d'accidents mitjançant la millora de la visibilitat del conductor d'aquests vehicles.

"Aquest distintiu ajudarà els més vulnerables, com som els ciclistes, i minimitzarà els riscos i els accidents", exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda. "També són les petites accions com aquesta les que ajuden a millorar la seguretat de la circulació i, sobretot, de les persones", afegeix Poveda, i recorda que el PMMU 2019-2024, alineat amb les mesures que està impulsant Europa, també té com a repte la reducció de la sinistralitat. 

La següent imatge mostra els espais en els quals el conductor no té visibilitat:

IMG
Col·laboració entre administracions i amb el sector privat

La creació d'aquest senyal ha estat fruit del treball entre administracions, ja que des del primer moment, l'AMB i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Madrid, Saragossa i Logronyo, han treballat de manera conjunta amb la DGT per dissenyar el senyal.

Teixit associatiu i veïnal, empreses i món universitari

El Consell de Mobilitat de l'AMB, que va néixer l'any 2016, compta amb 208 representants permanents i es reuneix de manera ordinària dos cops l'any. Entre les més de dues-centes persones que el componen, hi ha un representant de cada municipi metropolità, un representant de cada grup polític metropolità i desenes d'associacions i federacions. També formen part del Consell universitats i diferents col·legis professionals. Les grans empreses del sector també hi són presents.

Documents relacionats