Slow food metropolità: impuls als productors, comerciants i restauradors de la metròpolis en el Gastronomic Forum de Barcelona

| Tema: Aliment

L'estand de l'AMB en la convenció destaca tots els actors implicats en el sector metropolità de l'alimentació

L'AMB serà present al Gastronomic Forum de Barcelona, que forma part dels actes de Barcelona, Capital de l'Alimentació Sostenible 2021 que té lloc a l'àrea metropolitana. L'estand de l'AMB a la mostra és l'espai ideal per visualitzar de manera molt clara totes les realitats de producció agroalimentàries que es desenvolupen en el territori metropolità, que ha trobat en Slow Food Barcelona un aliat per generar xarxes encara més sòlides: aquesta entitat proposa l'ecogastronomia com una eina per unir la cultura gastronòmica local i l'ecologia, tot controlant sabor i qualitat i promovent la defensa de la biodiversitat agroalimentària local i la preservació del medi rural i el marí.

La proposta: AMB és alimentació sostenible

Durant els dies 18, 19 i 20 d'octubre, i en el marc del Gastronomic Forum, l'estand de l'AMB serà un espai on visualitzar aquestes realitats i els seus actors, amb la unió de productors i restauradors, per prioritzar l'agricultura de proximitat i ecològica i els aliments frescos i de temporada, productes de màxima qualitat per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local en paràmetres de sostenibilitat i salvaguarda de la biodiversitat.

Hi haurà dos espais diferenciats. Un primer amb una selecció de productors de proximitat de la metròpolis, des de productors urbans, petits obradors, pagesia del territori, vins naturals, peix sostenible..., que aproparan i visualitzaran els seus productes de viva veu als restauradors interessats en una gastronomia sostenible i arrelada al territori.

Al segon espai, dedicat a la cuina en directe, es faran demostracions de cuina amb dotze propostes on diversos xefs faran ús dels ingredients de proximitat i dialogaran amb els productors, tot posant de manifest la unió entre la gastronomia i les persones que hi ha darrere dels projectes metropolitans de producció i d'alimentació sostenible. Algunes d'aquestes demostracions aniran a càrrec de centres de formació en hostaleria de la metròpolis.

ALTRES INICIATIVES EN ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

La participació al Gastronomic Forum és una més de les activitats portades a terme en el marc de la capitalitat alimentària d'aquest 2021. Altres actuacions recents han estat la presentació del Menú de les Estacions, l'adhesió de l'AMB al Pacte de Milà i la promoció de productes de proximitat.

Documents relacionats
On
Marker
Recinte Montjuïc Barcelona