ValEUr Gabès

| Tema: Cooperació internacional

Projecte per planificar els recursos hídrics no convencionals a la ciutat de Gabès

Reunió del projecte

El 23 de juliol de 2020, MedCities va participar a la reunió conjunta de les Forces de Treball (Task Force) de l'Agenda de l'Aigua de la Unió per la Mediterrània i va presentar el projecte ValEUr Gabès, coordinat per l'AMB, que preveu la posada en marxa d'una planificació dels recursos hídrics no convencionals a la ciutat de Gabès.

El propòsit de combinar la 4a reunió del grup Task Force sobre el nexe aigua-energia-aliments-ecosistemes (Water Energy Food Ecosystems-WEFE) i la 5a reunió del grup de treball d'aigua-ocupació-migració (Water Employment Migration-WEM) era identificar conjuntament les prioritats dels dos plans de treball, així com proporcionar-los orientacions sobre com actuar amb sinergia. En aquest sentit, MedCities i l'AMB contribuiran a les dues agendes, mitjançant el projecte "ValEUr Gabès: valorització de l'aigua urbana a través d'accions i instruments innovadors", que va ser aprovat i serà finançat per la Unió Europea. Començarà l'1 d'octubre de 2020, amb una durada de 30 mesos.

Valorització de l'aigua pluvial

ValEUr Gabès preveu, a més de la posada en marxa d'una planificació dels recursos hídrics no convencionals a la ciutat de Gabès, la implementació de mesures i projectes innovadors per a la valorització d'aigua pluvial, principalment en sistemes de captació en edificis i d'infiltració i recàrrega d'aqüífers al sòl. MedCities, encarregat de la capitalització del projecte en altres ciutats tunisianes i a la regió mediterrània, garantirà la vinculació dels resultats tècnics i de les propostes de polítiques del projecte amb les agendas globals i regionals sobre l'aigua. 

Documents relacionats