Toc de queda

| Tema: AMB

Aprovat el toc de queda, de la 1 h a les 6 h, que s'aplica als parcs i platges metropolitans

Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús

Amb l'objectiu de controlar l'augment de casos i frenar la transmissió de la covid-19 el Govern de la Generalitat ha acordat noves mesures de mobilitat i contactes a tot Catalunya. Aquestes restriccions han estat ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tenen una vigència d'almenys 15 dies.

La primera és la imposició de toc de queda nocturn, de la 1 h a les 6 h,  a 158 municipis de tot Catalunya. La mesura afecta les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. Tots els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona queden afectats. 

La relació de municipis amb toc de queda es revisarà cada 7 dies.

Aquest toc de queda afecta els espais públics com parcs i platges, en els quals tampoc no s'hi pot consumir en grup.

Pel que fa a les restriccions ja aprovades, des del dijous 15 de juliol es redueix l'horari de totes les activitats, que hauran de finalitzar a les 0.30 h com a màxim. Les activitats recreatives musicals tindran 30 minuts més per poder desallotjar el públic.

Es limiten les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.

El servei de metro, tramvia i FGC tancarà a les 2 h els divendres i els dissabtes i a les 0.00 h la resta de dies. El Nitbus manté els horaris habituals. L'ús de mascareta és obligatori a tot el transport públic.

Finalment, es recorda l'obligació de disposar de 2,5 m2 per persona en totes les activitats, independentment del límit d'aforament previst. 

Documents relacionats