Suport humanitari al nord de Síria

| Tema: Cooperació internacional

Coincideix amb una escalada del conflicte que va començar fa més de 7 anys

L'AMB ha donat suport a la Mitja Lluna Roja Kurda i l'ONG "UN Ponte per..." per dur a terme un projecte d'ajuda humanitària als camps refugiats de la Regió de l'Eufrates (nord de Síria).

El conflicte armat que afecta Síria va començar fa més de 7 anys. Des d'aleshores, els drets de la població s'han vist greument vulnerats. Les ONG han de prioritzar accions humanitàries, especialment les dirigides a les persones més vulnerables, com els infants. Per aquest motiu, aquest projecte ha distribuït racions de llet infantil i roba d'abric per als prop de 1.100 nadons d'entre 0 i 2 anys que subsisteixen en els camps de Mi?tenur i Ain Issa, a la Regió de l'Eufrates (antic cantó de Kobane).

Les distribucions s'emmarquen dintre del "Projecte d'emergència al Kurdistan sirià: contribuir a l'exercici dels drets humans de les persones refugiades a la regió d'Euphrates" que té com a objectiu ajudar a col·laborar a l'accés a productes de primera necessitat a aquests infants refugiats, per a garantir el seu dret a la vida, la seva seguretat i el seu benestar.

La invasió de l'exèrcit turc i grups rebels gihadistes provoca una nova escalada de la crisi humanitària

La Regió de l'Eufrates es troba dins del Kurdistan sirià, una regió que ha gaudit d'una relativa estabilitat en els darrers anys, fet que la va convertir en un punt on moltes de les persones desplaçades pel conflicte sirià, especialment d'Alepp i de Raqqa, s'hi han assentat en busca de refugi.

Aquesta situació va canviar dràsticament el passat 20 de febrer, quan l'exèrcit turc, amb el suport de diferents grups rebels gihadistes, va envair la veïna Regió d'Afrin (nord-oest de Síria).

Aquesta nova crisi humanitària podria agreujar-se molt més en els propers mesos, atès que el govern turc ha anunciat les seves intencions de continuar l'ofensiva a la resta del Kurdistan sirià i al Kurdistan iraquià.

Documents relacionats