REthinking Metropolises

| Tema: Cooperació internacional

Segon seminari de la iniciativa per analitzar l'impacte de la COVID-19

Captura de la reunió online

El 29 de juny es va dur a terme el segon seminari en línia de la iniciativa REthinking Metropolises. Els principals objectius de la sessió van ser analitzar l'impacte de la COVID-19 a les tres àrees metropolitanes europees participants, identificar els principals reptes que han d'afrontar després de la pandèmia i explicar les mesures de recuperació que s'han implementat per afrontar el futur i millorar la qualitat de vida de la ciutadania en cadascun d'aquests territoris. A més, també es va debatre sobre els nous fons europeus Next Generation i la importància d'una visió metropolitana.

Fons europeus i col·laboració entre metròpolis

En aquest segon seminari en línia, es va destacar que el turisme, el transport públic i la mobilitat, la creació d'ocupació, el desenvolupament econòmic, la transició energètica, la inclusió social i la digitalització són algunes de les principals competències metropolitanes més desafiades per la Covid-19. Per això, van reclamar una major sensibilitat a escala metropolitana de les polítiques, el suport dels nous fons europeus i una major col·laboració entre les metròpolis per fer front a la recuperació i als  principals reptes sorgits de l'impacte de la Covid-19 .

Aquest segon seminari va estar organitzat per l'Àrea Metropolitana de Katowice (Metropolia GZM) amb el suport de la xarxa European Metropolitan Authorities (EMA), hi va participar Jenny Evjen, membre del Comitè de Transport de Viken (Oslo), juntament amb Francesco Vassallo, alcalde de Bollate, municipi de la Ciutat Metropolitana de Milà i Marja Ruigrok, tinent alcaldessa de Haarlemmereem i membre del Consell Assessor Internacional d'Amsterdam i membre del Consell de la Regió Metropolitana d'Amsterdam.

El projecte REthinking Metropolises té la voluntat d'intercanviar experiències entre representants polítics de la xarxa EMA per trobar solucions als nous reptes sorgits arran de la pandèmia de la COVID-19  i les afectacions a la vida dels residents i les economies de les àrees metropolitanes.

Documents relacionats
Enllaços relacionats