Projecte METROAirports

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic, Governança, Infraestructures, Relacions internacionals

Experts internacionals analitzen l'impacte socioeconòmic i els usos dels aeroports de nova generació

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre, l'AMB ha acollit el primer taller del Projecte METROAirports. Durant aquesta trobada s'han analitzat i intercanviat experiències sobre l'impacte socioeconòmic que els aeroports tenen al territori metropolità. Les àrees metropolitanes de Barcelona, París, Atlanta i Santiago de Xile amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament del Prat de Llobregat i la Cambra de Comerç han participat en aquest intercanvi i exposició d'idees i han presentat els seus projectes i iniciatives. A més, han fet una visita d'estudis a les instal·lacions de la ciutat aeroportuària i de l'aeroport del Prat de Llobregat per examinar els usos de la zona aeroportuària a l'àrea metropolitana de Barcelona i la seva vinculació amb els processos de planificació territorial.

El projecte METROAirports, cofinançat per Metropolis, l'associació mundial d'àrees metropolitanes, té una durada de tres anys durant els quals es preveu treballar els aspectes econòmics i socials dels aeroports en territoris metropolitans, com ara la creació de llocs de treball, l'activitat econòmica, la mobilitat, l'accés a l'habitatge, la seguretat i la relació entre l'activitat dels aeroports i el dret a la ciutat.

Aquest projecte està liderat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la participació de les àrees metropolitanes d'Île-de-France (París), Atlanta i Santiago de Xile, i de l'Associació de Ciutats i Regions aeroportuàries europees (ARC). L'objectiu principal del METROAirports és millorar el disseny i la implementació de polítiques metropolitanes amb impacte socioeconòmic i de planificació urbana lligades als aeroports.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • METROAirports
    Zona d'actuació:
    Amèrica del Nord
    Tema:
    Cohesió social i territorial
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
Seu de l'AMB
Marker
Aeroport de Barcelona-el Prat