Projecte MADRE

| Tema: Cooperació internacional

Segona trobada del grup metropolità de treball d'agricultura urbana

El Parc Agrari del Baix Llobregat va acollir, el passat 8 de juny, la segona trobada del grup metropolità de treball de Barcelona d'agricultura urbana del projecte MADRE.

MADRE (Metropolitan Agriculture for Developing an Innovative, Sustainable and Responsible Economy) és un projecte Interreg MED Modular sobre capitalització que se centra promoure les capacitats d'innovació de les regions MED per a un creixement intel·ligent i sostenible.

Per intentar fomentar un procés de canvi en el model de proveïment d'aliments, el projecte aprofita l'ampli ventall de coneixement acadèmic, d'accions i polítiques pilot, de xarxes i de cooperació transnacional per permetre que l'agricultura periurbana metropolitana  assoleixi un nivell crític a l'àrea MED. Analitzar en profunditat el material disponible proporcionarà les bases per empoderar les parts interessades en aquesta agricultura i després per establir un compromís formal per iniciar un procés transnacional d'agrupament.

El projecte MADRE preveu la definició i la implementació dels grups de treball metropolitans a cada territori implicat en el projecte: Tessalònica, Tirana, Bolonya, Marsella, Montpeller i Barcelona.

L'objectiu dels grups de treball és analitzar la situació de l'agricultura urbana i periurbana a les àrees metropolitanes, amb la participació de representants de la quàdruple hèlix: administracions locals, productors, membres del món acadèmic, i consumidors i societat civil.

L'anàlisi que surti d'aquests grups de treball servirà de material per començar un debat a escala transnacional, a partir de la tardor vinent, cosa que comportarà la definició de recomanacions polítiques per a la regió euromediterrània.

MedCities, amb el suport de l'AMB, s'ha encarregat d'organitzar el grup de treball de Barcelona, la primera reunió del qual va tenir lloc el passat 16 de maig. 

MADRE a Twitter
MADRE a Facebook

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Parc Agrari del Baix Llobregat