Preparació del Congrés Post-Habitat III

| Tema: Relacions internacionals

Els ajuntaments metropolitans es reuneixen per posar en comú les seves propostes

El divendres 16 de febrer els ajuntaments del Papiol, Badalona, Pallejà, Sant Boi, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei i Cerdanyola del Vallès es van reunir per preparar les seves propostes pel Congrés Internacional Post-Habitat III que tindrà lloc a Barcelona del 22 al 24 de maig.

La sessió també va comptar amb la presència d'Oriol Illa, Xavier Tiana i Helena Miralles de l'Àrea d'Internacional i Cooperació de l'AMB i Hector Santkovsky, Guillem Espriu i Xavier Casas de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

Els representants dels diferents ajuntaments van presentar projectes relacionats amb temes de desenvolupament econòmic, cohesió social, promoció econòmica i polítiques ocupacionals i d'habitatge.

Una de les idees més destacables que es van posar en comú a la sessió és la necessitat d'un enfocament metropolità i supramunicipal que permeti compartir sinergies i evitar duplicitats. En aquest mateix sentit, també cal reforçar el concepte de pluricentralitat, és a dir, la creació de diversos punts de servei més enllà de la ciutat de Barcelona.

Documents relacionats