Observatoris Urbans a Jordània

| Tema: Relacions internacionals

Nova formació de Medcities i del KTC Al Fayhaa a Jerash i Zarqa

Unes 60 persones van participar a les formacions sobre Observatoris Urbans de Jerash i Zarqa (Jordània), organitzades per la secretaria general de Medcities i el Centre de Transferència de Coneixement (KTC) d'Al Fayhaa, els passats dies 2 i 3 de març. Alguns dels participants eren consellers municipals d'ambdues ciutats, tècnics de desenvolupament local i diferents actors locals, com ara associacions, universitats, institucions públiques i privades i actors socials i econòmics.

La formació es va desenvolupar un dia a cada ciutat entorn dels mateixos eixos: missió i objectius dels observatoris urbans i identificació de temes, sectors i indicadors a seguir per cadascun dels observatoris. En el cas de Zarqa es va treballar en els sectors industrial i cultural i en la gestió d'emergències. A Jerash, es va incidir en els sectors turístic, cultural i agrícola.

Els participants van destacar la importància d'aquest tipus de formacions basades en experiències d'altres membres de la xarxa i la necessitat d'aprofundir en indicadors concrets i de treballar en la posada en marxa d'observatoris urbans a cada ciutat, en col·laboració amb l'oficina de desenvolupament local i la de sistemes d'informació geogràfica.

Aquesta capacitació forma part de les activitats que desenvolupa el KTC d'Al Fayhaa per a la difusió i sensibilització en estratègies de desenvolupament urbà sostenible al Mashreq i es basa en l'experiència de la ciutat de Trípoli amb la implementació del primer Observatori Urbà del Líban. La necessitat d'aquesta formació va ser identificada en una missió al novembre del 2015, i consolida la col·laboració de MedCities amb les dues ciutats. El projecte de consolidació dels KTC de la xarxa compta amb el suport financer de l'Ajuntament de Barcelona i de l'AMB.

Jerash va sol·licitar formar part de Medcities. Es tracta de la 5a sol·licitud d'adhesió des del començament de l'any, després de les de Sarajevo (Bosnia-Herzegovina) i M'Saken, Menzel Bourghiba i Tataouine (totes tres de Tunísia). La xarxa celebra així el 25è aniversari amb noves ciutats i projectes futurs.

Documents relacionats
Enllaços relacionats