Nous projectes MedCities de sostenibilitat

| Tema: Mobilitat sostenible, Natura, Relacions internacionals

La UE aprova els projectes PANACeA i el Go-SUMP que promouran la sostenibilitat a la Mediterrània amb eines de comunicació

Imatge de la notícia

L'AMB, que ocupa la Secretaria General de Medcities, participarà en dos projectes de comunicació, networking i capitalització: PANACeA (Streamlining Networking and Management efforts in Mediterranean Protected Areas for Enhanced Conservation of Natural and Capital Heritage) i Go-SUMP (Improving Sustainable Urban Mobility Plans & Measures in the Med). Es tracta de dos projectes de Medcities, aprovats per la Comissió Europea, que volen contribuir al manteniment de la biodiversitat i els ecosistemes naturals d'àrees protegides i fomentar el transport de baixes emissions als països mediterranis.

La funció de l'AMB serà ajudar a construir una comunitat activa d'actors mediterranis de diferents àmbits (investigació, polític...), duent a terme tasques de dinamització i realitzant accions de networking, trobades i esdeveniments diversos.

Els dos projectes estan co-finançats al 85% a través del programa Interreg MED, en l'àmbit de projectes horitzontals de cooperació territorial europea, que són els encarregats de capitalitzar projectes d'una mateixa temàtica a partir del foment de la comunicació i la difusió dels seus resultats.

PANACeA

El PANACeA vol contribuir a mantenir la biodiversitat i els ecosistemes naturals, reforçant el treball en xarxa i de gestió de les àrees protegides, amb mesures que fomentin la comunicació conjunta dels actors i transfereixin els seus resultats més enllà de la vida del projecte. 

Aquest projecte està liderat per la Universitat de Màlaga European Topic Centre_UMA-ETC (Espanya) amb 5 socis més: Plan Bleu (França), Conference of Peripheral Maritime Regions_CPMR (França), Mediterranean Universities Union_UniMed (Itàlia), Regional Environmental Centre-Montenegro_REC (Eslovènia) i MedCities.

Go-SUMP

L'objectiu de Go-SUMP és augmentar la visibilitat i l'impacte dels projectes que fomenten la mobilitat urbana sostenible, per facilitar la introducció de mesures de transport de baixes emissions als països mediterranis i col·laborar així en la millora de les corresponents polítiques públiques.

Aquest projecte està liderat per l'Ajuntament de Màlaga-Plataforma CAT-MED (Espanya) amb 5 socis: la Mediterranean Universities Union (UniMed, Itàlia), el Regional Environmental Centre (REC, Eslovènia), Eurocities (Brussel·les), CODATU (França) i MedCities.




Documents relacionats
Enllaços relacionats