Jardí Agroecològic

| Tema: Acció de govern

Nou espai d’activitats d’agroecologia finançat pel Programa integral de barris per a la millora de rendes

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha inaugurat recentment el Jardí Agroecològic, un nou espai a la ciutat per dur-hi a terme experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

El Jardí Agroecològic és part d’un dels projectes beneficiaris d’una subvenció del Programa integral de barris per a la millora de rendes de l’AMB, un programa de subvencions orientat especialment als barris metropolitans en situació de vulnerabilitat extrema i dotat de 10 milions d’euros. 

L’AMB aposta per aquest projecte i hi destina 161.600 € per dinamitzar el Jardí i subvencionar els tallers que s'hi faran, els professionals que hi treballaran i els materials que es faran servir per apropar els beneficis de les plantes aromàtiques i medicinals a la ciutadania del Barri Antic de Barberà del Vallès. L’Ajuntament cofinançarà aquest projecte, amb una inversió que anirà més enllà del Programa integral de barris per a la millora de rendes, ja que es tracta d’un espai i un servei en el qual l’Ajuntament posa esforços amb la intenció que perduri.

L’alumnat de 3r de primària de l’Escola del Bosc és qui ha fet la primera visita guiada als parterres de plantes aromàtiques i medicinals al Jardí. Després ha fet dos tallers i una passejada pel camí terapèutic. Ja hi ha programades més visites i tallers amb la finalitat de divulgar el patrimoni vegetal del municipi entre la ciutadania, sobretot per impulsar el coneixement de la flora útil, específicament de les plantes aromàtiques i medicinals, que tants beneficis poden aportar per les seves aplicacions i que s'utilitzen en molts sectors (alimentació, salut, cosmètica, decoració, etc.).

Altres projectes subvencionats

Barberà del Vallès és un dels 14 ajuntaments beneficiats per aquest programa, que preveu executar 20 projectes al territori metropolità amb la intenció de reduir desigualtats i posar a l'abast municipal eines per atendre ciutadania en risc de vulnerabilitat per millorar-ne la situació econòmica i social.

L’AMB va atorgar a l’Ajuntament de Barberà del Vallès tres subvencions per a projectes el 2022, una de les quals està destinada a la creació d’una cuina amb finalitat social. Així, també es vol millorar l’alimentació dels col·lectius més vulnerables oferint-los menús saludables i promovent una alimentació sostenible  que aposti per l’economia circular i, alhora, generi ocupació estable al municipi.