Emergència al nord-est de Síria

| Tema: Cooperació internacional

El projecte en resposta a la invasió turca finalitza amb més de 27.000 persones ateses

Imatge del projecte a Síria

El passat mes de juliol va finalitzar l'execució del projecte d'emergència vinculat a la invasió de l'exèrcit turc i els seus aliats al nord-est de Síria el mes d'octubre de l'any passat.

El projecte ha tingut com a objectiu atendre les necessitats bàsiques més urgents de la població desplaçada i les víctimes civils dels bombardejos i atacs. Per un costat, s'ha contribuït a reduir les necessitats bàsiques de les persones desplaçades en el camp de Washokani (Al-Hasakah), i per un altre s'han prestat primers auxilis i serveis d'atenció primària d'emergència.

En el camp de Washokani, on actualment s'hi troben unes 10.000 persones, s'han distribuït 30.573 equips amb articles bàsics per a la supervivència (llet en pols, escalfadors, petites cuines, mantes i productes d'higiene personal), 600 dels quals finançats directament per l'AMB.

Els serveis de primers auxilis i atenció primària d'emergència s'han prestat a l'hospital de la Mitja Lluna Roja Kurda a Tel Tamer, on més de 17.000 persones han estat ateses, i a través del sistema d'ambulàncies 24 hores donant servei a tot el nord de Síria, que ha atès prop de 3.000 persones.

Els equips sanitaris han estat l'objectiu d'atacs durant aquest període. El passat 12 d'octubre dos membres del personal mèdic voluntari de la Mitja Lluna Roja Kurda van ser executats per part de les milícies que participaven en la invasió turca.

El projecte, dut a terme per la Mitja Lluna Roja Kurda, ha rebut el suport, a part de l'AMB, de la Mezzaluna Rossa Kursitan Italia, branca europea de la Mitja Lluna Roja Kurda, i de Waldesian Church.

Documents relacionats