El model de transport de Nantes-AMB

| Tema: AMB

Emmarcat dins del treball de partenariat Metropolità Barcelona – França.

Busway
Busway. Nantes
El passat 26 de setembre va tenir lloc, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la jornada "L'experiència de transformació de la mobilitat sostenible a Nantes Métropole", un taller on es van debatre estratègies i noves idees de l'àmbit del transport públic i la mobilitat.

La jornada tècnica forma part de l'estratègia de treball en xarxa de l'AMB amb àrees metropolitanes europees, i va tenir com a convidats els representants de Nantes Métropole, la institució que gestiona gran varietat de serveis a la conurbació de la ciutat de Nantes, que comprèn la capital i 23 municipis més.

Fins a 72 persones van assistir a les ponències i el debat posterior, provinents sobretot dels ajuntaments metropolitans, altres institucions i empreses dedicades al sector de la mobilitat.

Damien Garrigue, Director des investissements de Nantes Métropole, va exposar els casos d'èxit aconseguits per aquesta administració: Nantes va ser ciutat pionera en la reintroducció del tramvia, amb una xarxa moderna i eficient. També ha desenvolupat els sistemes "Busway" i "Chronobus", línies d'autobús especials amb una plataforma pròpia i gran velocitat comercial.

Altres iniciatives destacables són el foment de l'ús de la bicicleta, que actualment suposa un 4% del total dels modes, i que el 2030 aspira a representar-ne el 12% així com la organització de desplaçaments amb la posterior creació de zones tranquiles a la ciutat amb la vista posada a l'Horitzó 2030.

En aquest sentit, els representants de Nantes Métropole van poder intercanviar opinions amb els de l'AMB, que van aportar iniciatives com el servei Bicibox, l'expansió de la xarxa de carrils bici o la gradual introducció de la mobilitat elèctrica.

La jornada va posar punt i final als actes que l'AMB ha organitzat aquest 2014 en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa amb seguiment a tot Europa.

Documents relacionats
Enllaços relacionats