Ciutats defensores dels drets humans

| Tema: Cooperació internacional, Metròpolis

L'AMB participa al projecte fent possible que 9 activistes internacionals comparteixin la seva tasca

L'AMB fa una aportació de 14.000 € al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans per facilitar que nou defensors i defensores dels drets humans donin visibilitat, en municipis metropolitans de menys de 10.000 habitants, a la tasca de defensa dels drets humans que realitzen, i per conscienciar sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals en la nostra vida quotidiana.



Aquest projecte organitza l'estada a Catalunya d'un grup de nou defensors i defensores dels drets humans durant dues setmanes, del 26 de setembre al 8 d'octubre, que participaran en un seguit d'activitats (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a centres educatius, escoles, entrevistes amb mitjans de comunicació...) per donar a conèixer la seva tasca i la importància de donar-los suport.

L'agenda del projecte inclou trobades amb diverses institucions catalanes, entre elles l'AMB que, el dilluns 3 d'octubre, organitzarà a Santa Coloma de Cervelló una trobada entre el grup de persones defensores dels drets humans convidades i els municipis metropolitans més petits. Els municipis participants en aquesta trobada seran: Begues, Cervelló, el Papiol, la Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Tiana i Torrelles de Llobregat.

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalan d'Ajuda al Refugiat, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de diversos municipis catalans (com Castelldefels, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Viladecans, Santa Coloma de Gramenet, Molins de Rei, Sant Joan Despí o Sant Vicenç dels Horts) i d'altres institucions i entitats, entre les quals figura l'AMB.

El projecte d'enguany també impulsa una campanya ciutadana a favor de la ruandesa Victoire Ingabire, condemnada a 15 anys de presó per demanar el reconeixement del patiment de totes les víctimes del genocidi, sense distinció d'ètnia ni de nacionalitat. I de Wafae Charaf, del Marroc, recentment alliberada després de 2 anys de presó pel seu activisme pacífic.

Així mateix, l'AMB oferirà als centres educatius dels municipis metropolitans implicats un catàleg d'activitats a desenvolupar al llarg del curs 2016-2017, totes elles relacionades amb el projecte.

Documents relacionats
On
Marker
Santa Coloma de Cervellò Santa Coloma de Cervelló