Arrenca el Go-SUMP

| Tema: Mobilitat sostenible, Relacions internacionals

Kick-off a Màlaga d'aquest projecte de millora de mobilitat urbana sostenible a la Mediterrània

Gairebé 50 persones de 8 països han assistit al Kick-off del GO-SUMP, celebrat del 3 al 5 d'abril a la seu de l'Observatori de Medi Ambient Urbà (OMAU) servei de l'Ajuntament de Màlaga que coordina el projecte. El GO-SUMP, finançat pel programa Interreg MED amb 1'16 milions d'euros, és un nou tipus de programa horitzontal de la Comunitat Europea per a la millora dels plans i mesures de mobilitat urbana sostenible a la Mediterrània.

La jornada de llançament del GO-SUMP va reunir els representants dels 6 projectes modulars de transport urbà que coordina, que agrupen a 61 socis de 12 països. Durant la trobada s'ha dut a terme una conferència de Salvador Rueda al voltant de les superilles com a proposta de planificació urbana i mobilitat sostenible, seguida d'un debat i d'activitats de cohesió d'equips (team-building) entre els diferents grups de treball. El darrer dia ha servit per compartir les conclusions de les sessions de treball anteriors i per presentar als projectes modulars l'estratègia conjunta per a la construcció de la comunitat temàtica de transport urbà.

A més de la coordinació de l'OMAU, els socis directes del projecte són la italiana Mediterranean Universities Union (UniMed), el Regional Environmental Centre a Eslovènia, Eurocities a Bèlgica, CODATU a França i MedCities, que té la Secretaria General a l'AMB.

El GO-SUMP està destinat a la coordinació i capitalització d'altres projectes de mobilitat sostenible, amb l'objectiu d'impulsar sinergies entre ells i millorar la visibilitat i comunicació del que promouen: un transport eficient, intel·ligent i sostenible a la Mediterrània, i contribuir a la formulació de noves polítiques europees en aquest àmbit. Per tant, el pressupost conjunt total per a aquesta línia d'actuació de transport urbà ascendeix a 13'66 milions d'euros (1'16 milions del GO-SUMP, més 12'5 milions dels projectes modulars que capitalitza), xifra que reflecteix la importància d'aquest àmbit per a Europa.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
OMAU