25è aniversari MedCities

| Tema: Relacions internacionals

La xarxa de ciutats mediterrànies per al desenvolupament urbà sostenible ho celebra a Barcelona

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha acollit l'acte especial per commemorar el 25è aniversari de MedCities, la xarxa de ciutats mediterrànies per al desenvolupament urbà sostenible.

Des del  1991, aquesta organització dóna suport als governs locals de la Mediterrània en l'elaboració d'estratègies de desenvolupament de les ciutats, així com en la implementació de projectes urbans. Des de la fundació, Barcelona ha tingut un paper central a MedCities, assolint-ne des del 1996 la secretaria general. Així, la xarxa compta amb el suport institucional, tècnic i financer de l'AMB i de l'Ajuntament de Barcelona.

En els seus 25 anys d'història, MedCities ha implementat desenes de projectes, facilitant la cooperació entre ciutats per afavorir el desenvolupament en una regió, la mediterrània, que ha viscut nombroses dificultats en molts àmbits. MedCities ha esdevingut també un altaveu del municipalisme a la regió i ha treballat per la integració a les ciutats de les persones refugiades provinents de territoris sota conflicte.

L'acte ha reunit a Barcelona nombrosos alcaldes de les ciutats membres, com ara Màlaga, Tetuan, Tunis, Dubrovnik. També ha comptat amb la presència d'alts representants de la Unió Europea, com ara Markku Markkula, copresident de l´Assemblea Regional i Local Euromediterrània i president del Comitè de les Regions, i d' Ihab Fahmy, secretari general adjunt de la Unió per la Mediterrània.

Documents relacionats
On
Marker
Saló de Cent (Ajuntament de Barcelona)