Plantació de rosers

| Tema: Parcs

Una actuació de millora al parc de Torreblanca permetrà plantar més de 2.600 rosers

L'AMB, amb la col·laboraciós de l'associació Amics de les Roses plantarà un total de 2.672 rosers al parc de Torreblanca, situat entre els termes municipals de Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, dins d'una actuació general de millora que vol rehabilitar les bancades actuals i reordenar i renovar les plantacions existents, amb una inversió de prop de 230.000 €.

El parc disposa, a la zona sud, d'una successió de plataformes a diferents nivells on es combinen bancades amb una xarxa de camins i plantacions, entre elles rosers, element de referència del parc degut als seus antecedents històrics.

Actualment aquestes plataformes tenen el terreny compacte i amb drenatge insuficient, fet que provoca l'entollament dels camins. També en aquesta zona, els camins no permeten un trànsit fluid ni d'usuaris ni de vehicles de serveis. Finalment, les instal·lacions d'aigua són minses.

Els treballs previstos són: la millora del drenatge i de la qualitat del terreny; l'ampliació dels camins interiors, per permetre el pas de vehicles de manteniment; la col·locació de vorades i platines metàl·liques entre els parterres de rosers i els passos habilitats per a manteniment i usuaris. També es treballarà a les cobertes, es renovaran les instal·lacions d'aigua, es posarà reg per degoteig i es renovarà la vegetació existent amb la plantació, entre altres espècies, de més de 2.600 rosers.

Documents relacionats