Parcs metropolitans més a prop

Més d'un milió d'habitants tenen un parc a 15 minuts de casa

Segons les darreres dades de població i la incorporació de nous parcs metropolitans s'ha pogut constatar que aproximadament 230.092 habitants viuen a 5 minuts a peu per la xarxa de carrers i camins d'algun parc metropolità, 610.572 habitants, a 10 minuts, i 1.011.725, a 15 minuts.

Mapa de l'accessibilitat a parcs


Ara bé, cal tenir en compte que hi ha població que té accés a més d'un parc de la XPM a 15 minuts o menys, sobretot al marge esquerre del Llobregat. 

Gràfic


Aquesta població que té un parc a 15 minuts o menys suposa que més d'una tercera part de l'àrea metropolitana de Barcelona es troba propera a un parc metropolità, tenint en compte, a més, que encara hi ha algun municipi que no compta amb cap parc metropolità. 

El parc de les Planes a l'Hospitalet de Llobregat és l'espai amb més potencial d'accessibilitat per a la població de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb uns 126.823 habitants a 15 minuts. Per contra, el Jardí de l'AMB, situat al polígon de la Zona Franca de Barcelona, no té cap habitant a la mateixa distància.

Els parcs metropolitans ofereixen a la població diferents serveis ambientals que aporten avantatges en la seva qualitat de vida. La xarxa de parcs metropolitans es compon actualment de 51 parcs en 33 municipis i destaquen tant pels valors naturals, ambientals i paisatgístics, com per la seva funció social.

L'accessibilitat a aquests espais és imprescindible per garantir que la població d'aquestes àrees urbanes puguin tenir a l'abast aquestes zones de natura i esbarjo. La gestió integral d'aquests parcs per part de l'AMB es porta a terme sempre des de la perspectiva social i ambiental, aplicant accions sostenibles que promoguin la biodiversitat o que aportin continguts per gaudir-ne, ja sigui amb la dotació de mobiliari i serveis (jocs infantils, pràctica de l'esport,...) com amb els programes educatius que s'hi porten a terme.

Documents relacionats
Enllaços relacionats