Èxit de participació a la 2a Festa del Medi Ambient

| Tema: Educació ambiental, Parcs

2.000 persones van gaudir de l'àmplia oferta d'activitats

Imatge de la notícia

El passat diumege 11 de juny va tenir lloc al parc de Can Zam la 2a Festa del Medi Ambient. La jornada va aplegar al voltant de 2.000 persones, que van participar de l'àmplia oferta d'activitats.

La festa té com a objectiu sensibilitzar sobre diversos aspectes relacionats amb el medi ambient. Ecometròpoli i diverses entitats del municipi també van dinamitzar alguns dels tallers i activitats que s'hi van realitzar i que estaven vinculats amb temes com la biodiversitat urbana, la mobilitat sostenible i segura, la recollida selectiva de residus, els problemes derivats de la presència de residus a les platges o les pràctiques de conreu ecològic.

La 2a Festa del Medi Ambienta ha estat organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma, l'AMB i el Museu de Ciències Naturals i s'emmarca dins la programació de l'11è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans i de l'Estiu Metropolità.

Novetats de la 2a edició

Una de les principals novetats d'aquest any va ser el "passaport de la festa", una cartilla on es podia col·leccionar un segell per cada activitat realitzada i amb la qual es podien aconseguir els "regals de la festa". Un dels obsequis era la nova publicació del parc de Can Zam editada per l'AMB i que inclou un pòster amb les principals espècies de fauna que s'hi poden trobar.

Una altra iniciativa presentada per l'AMB va ser "el mòbil dels ocells dels parcs metropolitans", un retallable que permet elaborar una joguina amb la representació de les diferents espècies que viuen al territori metropolità.

La festa també va comptar amb la col·laboració de l'artista local Milo, que va dibuixar alguns grafittis efímers d'éssers vius del riu Besòs i el llac de Can Zam. Un dels moments més emotius va ser l'alliberament d'un aligot, un animal recuperat al centre de Fauna de Torreferrussa. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguració:
    1999
    Superfície:
    113.405 m2
On
Marker
Can Zam