Primera electrolinera metropolitana

| Tema: Sostenibilitat

S'instal·la al Prat de Llobregat, on també s'ha presentat el nou sistema de semàfors amb prioritat per al bus

L'AMB ha inaugurat, juntament amb l'Ajuntament del Prat de Llobregat i les empreses Nissan, Renault i BMW el primer dels 10 punts de recàrrega ràpida previstos per a vehicles elèctrics (electrolineres) de la xarxa que, fins a finals del 2016, s'implantarà a tot el territori metropolità.

Aquest punt de recàrrega donarà servei, principalment, als vehicles que circulen per la C-32 i la B-22 travessant els municipis del Prat i Sant Boi, i, de manera especial, als taxis elèctrics que realitzin els seus serveis a l'aeroport. De la mateixa manera, el punt podrà ser utilitzat pels vehicles elèctrics dels treballadors i les empreses ubicades al parc empresarial Mas Blau.

El punt de recàrrega estarà disponible 24 hores al dia i 7 dies a la setmana i funcionarà de forma automàtica (sense personal d'assistència). La instal·lació permet la recàrrega de la bateria en 20-30 minuts.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, ha destacat l'inici de la conferència COP21 sobre el canvi climàtic a París i, en aquesta línia, ha indicat que "aquests punts de recàrrega se sumen a la resta d'iniciatives metropolitanes per assolir una mobilitat més sostenible: la progressiva electrificació del transport públic i les nostres flotes, la cessió de vehicles elèctrics als ajuntaments i la promoció de la bicicleta, entre altres".

Semàfors amb prioritat per al bus

També s'ha presentat el nou sistema que dóna prioritat als autobusos metropolitans a les cruïlles regulades amb semàfor del municipi del Prat de Llobregat. L'objectiu és donar una major velocitat comercial al servei d'autobús. Tenint en compte que un dels causants principals dels retards són les interseccions amb semàfor, el sistema permet l'obertura prematura del verd o el retard del tancament del verd, per permetre que el transport públic pugui travessar aquestes cruïlles el més aviat possible.

Documents relacionats