SmartEdge a Potsdam

| Tema: Energia, Relacions internacionals

Taller sobre el desenvolupament basat en energies renovables

Del 23 al 25 de setembre 2019 s'ha celebrat a Postdam (Brandenburg) el tercer taller del projecte SmartEdge, que estudia el potencial que tenen les ciutat llindars de les àrees metropolitanes en la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

La temàtica del taller celebrat a Postdam ha estat el: 

Desenvolupament econòmic basat en les energies renovables

En aquest taller, els participants de les àrees metropolitanes de Akershus (Noruega), Brandenburg (Alemanya), Ilfov (Bucarest), Cracovia (Polonia), Milán (Italia), Estocolm (Suecia) i Barcelona, han compartit experiències i han exposat algunes de les seves estratègies amb la finalitat de reduir les emissions en aquestes regions.

La importància del projecte es manifesta en la primera sessió en la que van assistir el Ministre d'economia i energia de l'estat de Brandenburg.

En la segona sessió es van exposar diversos casos d'estudi i posteriorment es va debatre 4 aspectes primordials per poder assolir aquest desenvolupament sostenible: Limitacions del marc legal, l'aplicabilitat dels diferents casos d'estudi, els impactes a nivell regional i/o nacional i les estratègies pel finançament d'aquests projectes.

El tercer i últim dia es va visitar la central de cogeneració de Postdam que subministra calor i electricitat aproximadament al 60% dels habitatges de la ciutat de Postdam i el centre energètic de l'aeroport de Schönefeld.

Per ser coherent, amb la finalitat última d'aquest projecte de reduir  les emissions de gasos d'efecte hivernacle els representants de l'àrea metropolitana es van desplaçar en tren fins a Brandemburg. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Dorint Hotel Sanssouci (Potsdam)
Marker
BER airport (Berlin)