Concurs d'idees ambientals CIAiS

| Tema: Sostenibilitat

L'AMB és patrocinadora d'aquest reconeixement als projectes sostenibles que fa l'UPC

Un moment del lliurament dels premis
Un moment del lliurament dels premis
El Campus Nord de la UPC ha acollit avui el lliurament de premis de la sisena edició del Concurs d'Idees Ambientals i Sostenibles (CIAiS), que vol promoure idees i accions innovadores per sensibilitzar la societat i la comunitat universitària sobre la responsabilitat social i tecnològica enfront el medi ambient i el desenvolupament humà sostenible.

El 16è CIAiS, on s'han presentat un total de 12 projectes, ha mantingut dues convocatòries: una universitària, exclusivament per a estudiants universitaris matriculats en aquest curs 2014 – 2015; i una convocatòria oberta adreçada a un ampli col·lectiu implicat en la sostenibilitat i el medi ambient.

L'edició d'enguany demanava propostes que contribueixin a transformar el model econòmic i social actual per transitar cap a nous escenaris ambientalment, socialment i econòmicament sostenibles. En totes dues convocatòries es donen dos premis: el primer premi està dotat amb 3.000 € i el segon amb 1.000 €.

Premis convocatòria universitària
  • Primer premi: "Alternativa per la mesura de partícules de l'aire", dels estudiants de màster Carlos García i Josep Solé. Es tracta d'una màquina alternativa a les actuals que permet mesurar, de forma més econòmica i sostenible, les partícules de l'aire.
  • Segon premi: "ByCiclo. L'evolució de la missatgeria ecològica", dels estudiants de grau d'Enginyeria Industrial de la UPC Arturo Sancho i Mateu Basomba.  El projecte afavoreix l'ús més generalitzat de la missatgeria amb bicicleta, promovent la pacificació del trànsit i millorant la qualitat de l'aire urbà.

Premis convocatòria oberta
  • Primer premi: "Aljubs comunitaris. Recol·lecció d'aigües pluvials a les cobertes d'una illa de Barcelona", de la llicenciada i màster en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient Ana Isabel Abellán.
  • Segon premi: "Bio Campus Mediterrània. Ecologia i cultura sostenible en els nostres entorns d'aprenentatge" de Mercè Gil, Jordi Villar, Zulema Josa i Maurici Sabàs, professors de l'Institut de Secundària Príncep de Girona (Barcelona).

Els premis, que el curs 2013-2014 no es van poder celebrar per la situació de crisi econòmica i de falta de fons, s'han reprès aquesta any gràcies al suport de l'AMB, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que han estat les entitats patrocinadores d'aquesta 16ena edició dels premis CIAiS

Documents relacionats