Rehabilitació i transició energètica

| Tema: Energia, Energies renovables

L'AMB parla sobre estratègies nZEB a les jornades sobre transició energètica de Viladecans



L'AMB, juntament amb la Diputació de Barcelona, ha organitzat "Ciutats i canvi climàtic: un diàleg necessari per a la transició i rehabilitació energètica". Es tracta de la tercera tercera jornada tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat dins del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia. La jornada s'ha celebrat a Viladecans.

L'AMB hi ha explicat el model metropolità d'edificis de consum quasi nul (nZEB – nearly Zero Energy Building). Les dues ponències, presentades per la Direcció de Serveis Ambientals (DSA) de l'AMB, es referien al model metropolità d'escoles nZEB i a les estratègies municipals integrals de rehabilitació nZEB. Els continguts d'aquests ponències formen part de l'estratègia d'impuls d'un canvi de model energètic als municipis metropolitans que està aplicant l'administració metropolitana.

La tercera jornada tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s'ha centrat en compartir experiències i projectes concrets de rehabilitació energètica d'edificis públics i privats i en l'aplicació del concepte de rehabilitació energètica a una escala superior (barri o ciutat) en termes de procés de transició energètica.

A la sessió també hi van intervenir Berta Pujol i Micheel Wassouf, amb el cas concret de rehabilitació nZEB a l'escola El Garrofer de Viladecans; i Marta Vicens, coordinadora de l'àrea de territori de Badia del Vallès, que va parlar sobre l'experiència de Badia del Vallès per avançar cap a ciutat nZEB.

Projectes relacionats
On
Marker
Atrium Viladecans