Nous projectes d'aprenentatge servei (ApS)

| Tema: Educació ambiental

Es posen en marxa tres projectes el segon trimestre del curs

Estiudiants

El segon trimestre del curs 2019-2020 s'inicia amb tres projectes d'aprenentatge servei (ApS) nous. Així, dels onze instituts que enguany compten amb l'assessorament i seguiment del programa Compartim un Futur, n'hi ha tres que han iniciat els seus projectes.

Els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Apel·les Mestres de l'Hospitalet de Llobregat, durant aquest segon trimestre participaran en el projecte d'ApS Rehabilitació energètica d'edificis residencials. A través d'una eina digital, faran una diagnosi del balanç energètic actual d'edificis propers i identificaran quines actuacions de rehabilitació es podrien fer i com afectaria al balanç energètic. Treballaran amb les comunitats de veïns i veïnes per recopilar la informació i els faran un retorn de les possibles millores que podrien fer en el seu edifici perquè sigui més eficient energèticament.

Per una altra banda, l'Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat proposa als seus alumnes de 3r d'ESO diversos projectes. Enguany, un dels projectes que podran dur a terme és Dràstics amb els plàstics. A través d'una obra de titelles o de stop-motion faran difusió entre la ciutadania, sobretot als més petits, del problema causat per l'ús excessiu de plàstics.

Finalment, l'Institut Maria Espinalt de Barcelona, durà a terme el projecte d'ApS Vigilants de l'Aire, amb l'objectiu de fer d'altaveu sobre les bones pràctiques de millora de la qualitat de l'aire.

Tots tres projectes tracten problemes ambientals que estan a l'ordre del dia. A través dels projectes ApS, s'educa no només els estudiants sinó també el seu entorn, com ara famílies, centre i col·lectius amb els quals col·laboren. L'objectiu és fomentar una societat més conscient i més respectuosa amb el seu entorn. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats