L'AMB, el Consorci Besòs Tordera i la FMC demanen la suspensió de la pujada de l'11,8% del subministrament d'Aigües Ter-Llobregat

En opinió de les tres entitats, aquesta pujada està molt per sobre de l'IPC, no correspon a cap millora del servei i trasllada l'encariment d'un servei indispensable als ens locals i a la ciutadania.

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera i vocal del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)  han fet pública avui la decisió de les tres entitats d'interposar un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per l'increment en un 11,8% de la tarifa de l'aigua en alta, subministrada per Aigües del Ter-Llobregat (ATLL), i demanar la mesura cautelar de suspensió executiva d'aquest acord pel "greu perjudici econòmic que representaria la seva aplicació a les tarifes de consum".

En opinió de les tres entitats (AMB, Consorci Besòs Tordera i FMC), aquesta pujada està molt per sobre de l'IPC, no correspon a cap millora del servei i trasllada l'encariment d'un servei indispensable als ens locals i a la ciutadania.

A més, es preveu la publicació imminent de la sentència del Tribunal Suprem sobre la possible anul·lació del concurs de privatització d'ATLL que va dur a terme la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les 3 entitats municipalistes consideren "altament inapropiat" carregar la ciutadania amb noves pujades al rebut de l'aigua quan probablement estem a les portes de recuperar la gestió pública d'ATLL i poder reduir-ne el cost.

La pujada afectarà el rebut de l' aigua de prop de 4,5 milions de persones

Aquesta increment va ser aprovat pel Consell d'Administració de l'ACA el passat 28 de desembre, amb 7 vots en contra dels municipis afectats, i s'aplica a l'aigua que els ajuntaments i les entitats subministrades reben de la xarxa Ter-Llobregat, que dona servei a les comarques de la Selva, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Entrarà en vigor el proper mes de març i afectarà 116 municipis i uns 4,5 milions de persones, segons del consum i de com els diferents ajuntaments i les companyies subministradores finals ho apliquin. Segons fonts de la mateixa ACA, serà igual o superior a 1 euro per rebut.

L'AMB, el Consorci Besòs Tordera i la FMC consideren que amb aquest increment es trasllada als ajuntaments i als seus administrats els efectes d'aquesta decisió

Documents relacionats