Es presenten els projectes de l'Innobus Metropolità 2018 al Citilab

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic

L'Innobus Metropolità és una iniciativa que vol acostar el talent dels emprenedors a l'ecosistema empresarial del territori metropolità

Aquest dimarts 24 d'abril s'ha portat a terme la presentació dels projectes de l'Innobus Metropolità 2018 al Citilab de Cornellà. L'acte ha comptat amb la presència de Xavier Casas, director de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic (AMB), Anna Hernández, cap de Programes d'Innovació de la mateixa Agència, i de Luis Bahamonde, president d'Innobaix.

Xavier Casas ha agraït la participació d'empreses, estudiants i col·laboració amb Innobaix. També ha posat en valor el projecte Innobus 2018 com a engranatge entre el talent i el teixit empresarial. En la mateixa línia, Anna Hernández ha destacat la necessitat de treballar la innovació en els reptes d'empreses perquè el talent i la creativitat dels joves tinguin una utilitat i satisfacin necessitats concretes. El punt fort del projecte és que hi ha 17 empreses de tot l'àmbit metropolità.

Antecedents i context

L'Innobus Metropolità és una iniciativa que vol acostar el talent dels emprenedors a l'ecosistema empresarial del territori metropolità amb els objectius d'ajudar els universitaris en situació d'atur al llançament dels seus projectes, facilitar el coneixement del talent a les empreses i beneficiar les empreses en la captació de noves idees i talent. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d´Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. 

El passat dijous 15 de febrer es va presentar l'Innobus Metropolità  2018 a la sala d´actes del Citilab (Cornellà de Llobregat) a universitaris inicialment interessats a participar-hi. Tant des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com des de l'Agència per a la Innovació i el Coneixement del Baix Llobregat (Innobaix) es van resoldre els dubtes dels presents, que varen conèixer de primera mà com els pot beneficiar pujar al Bus de la Innovació.

Entre el 9 i el 23 de març s'han fet els itineraris d'aquest bus de l'emprenedoria, amb parades en empreses d'alt impacte a la zona. S'han seleccionat un total de 35 participants de 70 inscrits, hi han participat 17 empreses durant dues setmanes de ruta i s'ha fet un recorregut de 400 km.  De les 17 empreses participants, 9 han llançat reptes als participants de l'Innobus, i han ofert la possibilitat de conèixer 15 solucions innovadores en els seus processos de treball.

Les empreses participants apliquen tecnologies innovadores ja sigui en l´àmbit de la indústria 4.0, la robòtica, la impressió 3D, la fotònica, la biotecnologia, l'eficiència energètica, els materials avançats, el software, etc. Cadascuna d´aquestes capacitarà els assistents amb una sessió inspiradora i formativa sobre una temàtica concreta.

Els estudiants han tingut l'oportunitat de conèixer Badalona Lab, Eurecat, ESA BIC, Tinkerers, els Laboratoris Almirall o el Trade Center Tai Sant Cugat, entre d'altres.

Dinamitzar un espai de coworking situat en una antiga nau industrial, desenvolupar productes i serveis a través de les tecnologies espacials, la viodeprojecció 3D o bé utilitzar la realitat augmentada en processos industrials són algunes de les innovacions que els diferents equips han pogut experimentar in situ a través de les diferents rutes. 

El passat 3 d'abril es van acabar els itineraris i va començar la fase d'acceleració dels reptes, amb sessions de treball amb mentors, que ha culminat aquest dimarts amb la presentació final de la idea davant d'un jurat format per empreses i institucions participants. 

Documents relacionats
On
Marker
Citilab Cornellà de Llobregat