Subvencions per a cooperació internacional

| Tema: Cooperació internacional

L'AMB aprova les bases per a les subvencions de projectes de cooperació internacional per al 2016 i 2017

El Consell Metropolità de l'AMB, en la seva sessió del passat 28 de juny, va aprovar les bases per a sol·licitar i atorgar subvencions destinades a les entitats dedicades a l'àmbit de la cooperació internacional.

Al mes de setembre està previst que s'obrin les convocatòries per sol·licitar subvencions per a projectes de cooperació internacional, per un valor total màxim de 500.000 €. Per primera vegada, l'AMB podrà rebre projectes destinats a països afectats pels desplaçaments forçosos de persones, amb la voluntat de fer front a la crisi humanitària dels refugiats

L'objectiu d'aquestes bases és regular les subvencions, per als anys 2016 i 2017, que s'atorguen a projectes de cooperació internacional i educació per al desenvolupament realitzats per altres institucions o agrupacions. Les bases tenen en compte projectes que estiguin en consonància amb les competències pròpies de l'AMB –en els àmbits sectorials de gestió de l'aigua, gestió de residus, planificació territorial i urbanisme, habitatge, desenvolupament ambiental i econòmic sostenible, mobilitat urbana i ordenació del transport públic, i cohesió social i territorial–, així com l'ajuda a les persones refugiades.

Les subvencions que sol·licitin els ajuntaments i les organitzacions tindran una dotació econòmica màxima de 500.000 €, 250.000 € per a cada categoria dividits al 50% en dos anys (2016 i 2017), i es concediran únicament a projectes que es desenvolupin en àrees urbanes o metropolitanes.