Primer Fòrum d'Agricultura Urbana i Periurbana a la Mediterrània

| Tema: Relacions internacionals

El projecte europeu SIDIG-MED es reuneix a Barcelona

Horts urbans
Horts urbans
El passat 7 i 8 de juny de 2015 va tenir lloc el Primer Fòrum d'Agricultura Urbana i Periurbana a la Mediterrània organitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dins del projecte SIDIG-MED del programa europeu ENPI CBC MED.

La jornada, on han participat tècnics d'arreu del territori metropolità, va permetre aprofundir sobre l'agricultura urbana donant una especial importància al seu component social.

Al llarg dels darrers anys l'agricultura ha estat considerada sovint una activitat residual respecte als diferents processos d'urbanització i industrialització. No obstant, en els darrers temps els seus beneficis són cada cop més evidents a escala ambiental, social i econòmic.

Especialment, s'està fent palès que l'agricultura urbana i periurbana és una eina efectiva per a combatre la pobresa i l'exclusió social.

Prèviament, i en el marc de les activitats del projecte, els dies 6 i 7 de juny es va celebrar  l'Aplec d'Agricultura Urbana, per tal d'incidir un cop més en la creació d'una xarxa de treball efectiva entre tots els que practiquen i defensen l'agricultura urbana. Es van realitzar visites tècniques a diferents tipus d'horts urbans com l'espai Gardenyes i Germanetes de Sarrià, l'hort de les cases de Vallcarca i l'hort de Can Mestres a la Zona Franca.

A l'UPA Mediterranean Forum hi han estat presents diferents ciutats d'ambdues ribes de la Mediterrània: Tànger i Chefchaouen del Marroc, Amman a través del Royal Botanic Garden de Jordània, Marsella, Roma, Sousse i Sfax de Tunísia, i Dannieh, Trípoli, Jezzine i Sidó (Saïda) del Líban.

Programa de la jornada

Imatges de la jornada

Documents relacionats
Enllaços relacionats