La nova metròpolis Rotterdam - La Haia aposta pel transport i la promoció econòmica

| Tema: Urbanisme

L'AMB participa en una missió d'estudi convidada per l'OCDE

Els passats 13 a 15 d'abril l'AMB va participar, convidada per l'OCDE, a una missió d'estudi en el marc de l'informe que aquesta institució està preparant sobre la futura regió metropolitana Rotterdam-La Haya (MRDH  - Metropoolregio Rotterdam Den Haag). En aquesta trobada, representants de l'OCDE, de la regió metropolitana d'Oregon als Estats Units i de l'AMB van mantenir diferents reunions de treball amb el govern estatal, actors econòmics, universitats, província i ajuntaments d'aquesta regió holandesa.

La MRDH és una iniciativa impulsada pels alcaldes d'aquestes dues ciutats i 21 municipis limítrofs, creada l'any 2015, i que sorgeix en el marc del procés l'abolició de les vuit ciutats-regió holandeses. La MRDH ha assumit competències en l'àmbit del transport i també en tindrà en l'àmbit de la promoció econòmica davant de diferents iniciatives que ja es desenvolupen en el país.

L'OCDE està elaborant un informe sobre la MRDH, per encàrrec del govern holandès en el marc de la proposta d'agenda urbana que estan desenvolupant. Un dels àmbits en el que es volen centrar és en les formes de governança que pot adoptar aquesta nova institució, motiu pel qual es va convidar a l'AMB i a la regió metropolitana d'Oregon.

Documents relacionats