Fulla Verda Europea 2017

| Tema: Relacions internacionals

Cornellà de Llobregat, finalista d'aquest guardó europeu sobre compromís ambiental

Cornellà de Llobregat és una de les tres ciutats finalistes al guardó europeu European Green Leaf 2017 que reconeix el compromís amb la millora ambiental de les ciutats, juntament amb Galway (Irlanda) i Mikkeli (Finlàndia).

El municipi metropolità ha implementat diversos projectes ambientals en els darrers anys, fent palesa la seva voluntat de fer del municipi un espai millor per a viure-hi. El Cornellà Natura –projecte desenvolupat i finançat conjuntament amb l'AMB– n'és un exemple, amb la creació de zones verdes a la ciutat i els seus voltants que contribueixen a pal·liar els efectes del tràfic pesat i millorar l'equilibri urbà.



En la darrera fase de la competició, les ciutats preseleccionades hauran de mostrar la seva visió de futur, amb les seves innovacions i activitats per a la ciutadania. Es tracta de poder ser un model de millors pràctiques en desenvolupament urbà sostenible per a altres ciutats europees.

El premi European Green Leaf va ser creat el 2015 amb l'objectiu de guardonar ciutats entre vint mil i cent mil habitants que demostressin un fort compromís amb el medi ambient i promoguessin la conscienciació entre la seva ciutadania, de manera que generessin creixement i llocs de treball verds.

La Comissió Europea ja ha obert el termini de presentació de candidatures per als premis European Green Capital 2019 i European Green Leaf 2018.

Documents relacionats