Fons UE de Cooperació 2014-2020

| Tema: Cooperació internacional, Relacions internacionals

Un centenar de tècnics metropolitans participen en la jornada formativa sobre finançament europeu

L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB ha celebrat una jornada formativa sobre els fons de la Unió Europea per a Cooperació al Desenvolupament disponibles per al període 2014-2020, dirigida a tècnics municipals i professionals dedicats a aquest àmbit.

Aquesta jornada ha ofert als assistents la possibilitat de conèixer en detall les oportunitats de finançament de la Unió Europea en cooperació al desenvolupament, per tal de generar majors oportunitats per als projectes dels ajuntaments, entitats, actors econòmics i socials i altres agents del territori interessats en aquest àmbit.

La Unió Europea és l'organització internacional que destina més diners a la cooperació al desenvolupament. Concretament, per al pressupost europeu 2014-2020 la partida és de més de 60.000 milions d'euros per a treballar fora del territori de la UE i en diferents regions del món amb accions de solidaritat i reforç a tots els nivells.

Alfred Bosch, vicepresident d'Internacional i de Cooperació de l'AMB ha donat la benvinguda al centenar assistents i, després de presentar la sessió, ha donat pas als experts en finançament europeu. Mercedes Giovinazzo, Bárbara Llimargas, Anna Calvete i Francesc Valdivia ha exposat les seves ponències, que han anat des del marc general dels principals programes europeus, les regions prioritàries i les característiques de les convocatòries, fins als elements per a la presentació de propostes i la gestió de les subvencions, tot des d'una perspectiva molt pràctica.

Documentació de la jornada

Presentació sobre els instruments financers de la UE per Cooperació 1

Presentació sobre els instruments financers de la UE per Cooperació 2

Un dels objectius de l'actual pla de mandat de l'AMB és l'impuls de la Cooperació Internacional al Desenvolupament i l'establiment d'una línia de suport als ajuntaments i a les ONG del territori metropolità.

Documents relacionats
On
Marker
AMB C/62, núm 16 - 18 Zona Franca, 08040, Barcelona