Conferència EMA 2016

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB organitza a Torí la segona trobada d'autoritats metropolitanes europees

El 12 de febrer se celebrarà a Torí la segona edició del fòrum European Metropolitan Authorities (EMA), una trobada entre autoritats metropolitanes europees impulsada per l'AMB, amb la voluntat de compartir experiències, impulsar projectes conjunts i posicionar-se i defensar els seus interessos davant de la Unió Europea i els estats.

Aquesta edició de la conferència EMA servirà per definir propostes metropolitanes i per traslladar-les a la Unió Europea i a la Presidència holandesa de cara al projecte d'agenda urbana europea que s'està treballant.

A la reunió, hi han confirmat la seva participació diversos alcaldes, presidents i representants polítics de les àrees metropolitanes de París, Oslo, Viena, Atenes, Varsòvia, Poznan, Milà, Florència, Madrid, Budapest, Lió, Lisboa, Stuttgart, Hannover, Tessalònica, Porto, Bilbao, Niça, Tirana, etc., a més de representants d'organitzacions internacionals i xarxes com l'OCDE, la Presidència holandesa de la UE, el Comitè de les Regions, Metropolis, Metrex, Eurocities i Medcities.

Alfred Bosch representarà l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el gran fòrum de debat polític entre grans territoris metropolitans d'Europa. Bosch viatjarà a Torí com a co-amfitrió de la conferència de ciutats i, també, participarà a la taula rodona "EU, national and regional policies for metropolitan areas".

El passat 2015, la primera trobada d'aquestes característiques va tenir lloc a Barcelona, promoguda per l'AMB, i va reunir representants de més de 15 àrees metropolitanes d'arreu d'Europa.

Documents relacionats
Enllaços relacionats