Dades de participació

Dades

Un total de 44.044 persones van participar a les activitat del programa d'educació ambiental de l'AMB "Compartim un futur" durant la temporada 2017-2018. En total es van realitzar 2.000 activitats sobre diverses temàtiques com ara, el cicle dels residus, de l'aigua, el consum responsable, l'energia o la biodiversitat.Més dades

Eines del programa

Les propostes estan destinades a estudiants de tots els nivells educatius, tant de l'educació reglada com no reglada, formació d'adults, famílies i particulars. A més, aquestes propostes tenen diferents tipologies per adequar-se a les necessitats dels destinataris:

  • Guia didàctica: És una plataforma digital que permet cercar els diferents recursos educatius del programa de forma fàcil, ràpida, intuïtiva i adaptada a les necessitats de cadascú, professors, educació en el lleure o públic en general.
    • Activitats educatives: les propostes educatives es realitzen al llarg de l'any, són gratuïtes i van dirigides a un públic que comprèn totes les edats i procedències. Les activitats són xerrades, visites guiades, tallers i activitats a les aules de les escoles que fomenten la sostenibilitat, afavoreixen el coneixement de l'àmbit metropolità i reforcen la pertinença al territori.
    • Publicacions i activitats en línia: es tracta de publicacions educatives, tècniques i de divulgació sobre temàtiques ambientals. Totes són gratuïtes per a centres educatius, entitats, associacions i particulars, i moltes tenen versió descarregable.
  • Participació: la innovació didàctica i pedagògica és fonamental. Per això, es promouen els convenis de col·laboració amb les universitats i la comunitat educativa.
  • Col·laboració: s'impulsen xarxes de col·laboració amb els programes educatius propis dels municipis metropolitans i s'incorporen com a eixos compartits temes estretament vinculats a la gestió metropolitana per protegir el medi ambient.

Experiències

Les experiències que es mostren a continuació s'han realitzat dins de la campanya d'informació sobre la recollida selectiva "On vas , envàs" de l'AMB, que va finalitzar l'any 2012. El documents gràfics i les opinions dels usuaris aporten informació molt interessant sobre la importància de conèixer equipaments relacionats amb l'aigua o, com és el cas, amb els residus. Una experiència que es pot repetir dins del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat "Compartim un futur".

Resum de les visites a l'Ecoparc 2 de Montcada i Reixac


Resum de les visites a l'Ecoparc 2 (2012)

Resum de les visites a la planta de triatge de Gavà-Viladecans