Refugis per la biodiversitat

Volver
Gabions refugi de biodiversitat del parc del Riu
AMB

Gabions refugi de biodiversitat del parc del Riu

Galería de imágenes

Ficha técnica

 • Temas:
  Biodiversidad, Parques
 • Fecha de publicación:
  Noviembre 2018
 • Estado:
  En proceso
 • Fecha de realización:
  --
 • Tipo / Subtipo:
  Proyectos de biodiversidad / Parcs
 • Dónde

  Marker

  Parc de la Infanta Ctra. de Sant Joan Despí s/n, 08940, Cornellà de Llobregat

  Marker

  Jardí de l'AMB Carrer 62, 16-18, 08040, Barcelona

  Marker

  Parc del Llobregat Carretera del Pla, 90, 08980, Sant Feliu de Llobregat

  Marker

  Parc del Riu Camí Sorral, 08820, El Prat de Llobregat

  Descripció

  Perquè l'hàbitat dels parcs pugui ser més apropiat per la fauna és convenient crear llocs que redueixin el risc de depredació, que ofereixin possibilitats d'alimentació i termoregulació i que n'evitin la deshidratació. L'absència d'aquests indrets pot limitar tant l'establiment com la dispersió de les poblacions de diversos grups faunístics. Els tòtems o arbres morts i els elements construïts fets amb troncs foradats de diferents mides, tubs, pedres, pinyes, i altres tipus de materials semblants són un lloc càlid que facilita l'estada d'insectes i aràcnids durant l'hivern i racons per a la cria: ajuden a niar diferents espècies d'abelles, larves d'escarabats, centpeus i porquets de Sant Antoni, pedres que acullen aranyes, escarabats, abelles solitàries, cuques de llum, grills, saltamartins o mantis religioses, tubs per a aranyes, formigues i escarabats. Afavoreixen els rèptils (aliment, refugi i insolació), ocells (perxa per caçar i reposar, alimentació i refugi interior), invertebrats xilòfags o sapròfits, fongs, molses i fins i tot algun petit mamífer com els eriçons (refugi i alimentació), així com d'altres grups faunístics que s'hi alimenten.  En la mesura del possible, s'utilitzen materials provinguin del mateix parc on s'ubiquen. 

  Sube

  Objectius

  • Proporcionar refugi, aliment, punts de guaita, zones d'insolació o termoregulació, joca o llocs d'hibernació a diferents grups faunístics.
  • Potenciar l'estructura vertical de l'hàbitat. Dona estructura al medi i l'enriqueix d'espècies i d'abundància d'aquestes.
  • Aprofitar el valor pedagògic i naturalista d'aquest ecosistema com a recurs educatiu que facilita l'observació d'espècies d'insectes, aràcnids, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, com els eriçons, i també afavoreix el seguiment de la biodiversitat del parc de manera participativa.

  Sube

  Enlaces relacionados

  Equipamientos relacionados

  Actuacions realitzades