Parc del bosc de Can Gorgs

Es millora l’accessibilitat i es dota d’il·luminació aquest espai de vegetació boscosa, que és l’àrea verda més gran de la ciutat. Es consoliden els accessos, es defineixen els recorreguts i s’amplien les zones pavimentades per col·locar-hi mobiliari i senyalització.

Foto: Gemma Miralda
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Septiembre 2019
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Marzo 2022
  Municipio:
  Barberà del Vallès
  Superficie:

  2.250 m2

  Coste:
  469.303 €
 • Dirección de proyecto:
  Jona Garcia, Montse García (AMB)
  Dirección de obra:
  Eulàlia Codina (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP AMB: Sara Arguedas, Jaume Fornès, Jordi Martínez, Miquel Àngel Soriano-Montagut
  Contratista:
  Eurocatalana, Obres i Serveis SL
Financiación

AMB

Ajuntament de Barberà del Vallès

Descripción

El parc del Bosc de Can Gorgs és es l'àrea verda més important del nucli urbà de Barberà del Vallès. Es tracta d’un bosc conformat per pins, roures i alzines que, al llarg del temps. s'ha conservat de manera natural i gaire bé sense urbanitzar.

Després de més de vint anys com a parc d’ús públic, s'han realitzat una sèrie d’intervencions orientades a millorar l'accessibilitat i la il·luminació i d'aquest espai verd urbà.
D’una banda, s'ha creat un nou camí longitudinal pavimentat amb formigó rentat a l'àcid per millorar l'accés a la banda oest del parc i solucionar els problemes de manteniment causats per la manca de definició i el fort pendent del traçat anterior.

A més s’han creat nous accessos i millorat els ja existents per fer el parc més accessible; s’han ampliat els punts d'entrada amb àrees pavimentades de formigó rentat a l'àcid, equipades amb mobiliari urbà com bancs i papereres i elements de senyalització; s’ha incorporat una rampa al costat de les escales de l'accés nord i s’ha construït una nova escala que connecta amb el nou camí.
La plantació estratègica d'arbustives en zones com el talús que dona al carrer Bellavista i la part central del parc, reforça visualment els recorreguts i preserva la part central més enfonsada com a espai natural.

Per millorar la seguretat nocturna, s'ha instal·lat enllumenat als eixos principals, longitudinal i transversal, als accessos i a les zones d'ús, com ara jocs infantils, àrea de pícnic, àrea de fitness i jardí de papallones, excloent la Jugatecambiental, que serà només d’ús diürn.
Amb aquest conjunt d'intervencions, el parc es converteix en un espai més accessible, il·luminat i visualment atractiu per als ciutadans, tot conservant el seu caràcter natural.
 

Dónde