Tinença responsable de gossos

| Tema: Parques

Prova pilot d'un nou projecte participatiu als parcs metropolitans

Alumnes interactuant amb els gossos durant una de les fases del projecte

El passat mes de maig, el Servei de Promoció de l'Espai Públic de l'AMB va començar una prova pilot d'un nou projecte participatiu de servei comunitari relacionat amb la tinença responsable de gossos als parcs metropolitans. La prova es va fer amb la participació de l'institut Olímpia de Viladecans al parc del Bosc de Can Ginestar.

L'objectiu principal és visualitzar la presència de gossos als parcs metropolitans i posar en relleu els valors positius d'aquests animals de companyia. També es vol ajudar a reduir els conflictes de convivència dels gossos amb altres usuaris dels parcs i conscienciar els propietaris que és imprescindible que se'n facin responsables i s'impliquin en la seva educació. 

El nou projecte participatiu consta de tres parts. Durant la primera fase, els joves fan una diagnosi inicial. Estudien els serveis que ofereix el parc a les persones que tenen gos, observen el comportament dels gossos i dels seus propietaris i els fan un seguit d'entrevistes sobre la percepció i usos que fan de l'espai.  

A continuació, es fa una sessió amb una entitat especialitzada en educació canina. S'interactua amb gossos i diversos experts expliquen quines són les necessitats d'aquests animals, què els pot aportar benestar, tant a casa com a l'aire lliure, i també s'aclareixen falsos mites.

A la tercera part es planifica una estratègia de comunicació. D'aquesta manera es podran transmetre a la ciutadania tots els coneixements que s'han après, els problemes que s'han detectat i les possibles propostes de millora.

La prova pilot, guiada per Fundesplai i Perrunenado, ha estat molt ben valorada pels participants. El projecte participatiu s'oferirà el curs vinent a tots els instituts metropolitans. 

Documentos relacionados
Equipamientos relacionados
Dónde
Marker
Parc de Can Ginestar Carrer del Salze / Carrer del Roure, 08840, Viladecans