Taller intensiu d'espai públic

| Tema: Espacios públicos urbanos, Paisage

L'AMB participa com a despatx d'arquitectura i paisatge en un màster de la UPC

La Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'AMB s'encarregarà del primer taller intensiu del Màster en Arquitectura del Paisatge d'aquest curs 2018-2019 que s'imparteix a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Al taller, que se celebra entre el 10 i el 14 de desembre, s'hi han apuntat un total de 14 persones.

Els tallers intensius d'aquest màster de la UPC s'encarreguen a professionals externs i aquests coordinen i proposen el temari i l'exercici que els alumnes han de desenvolupar. Així, la coordinació del taller la porta la Secció de Projectes i Disseny Urbà de l'AMB que, en aquest cas, hi participa en qualitat d'institució i com a despatx d'arquitectura i paisatge. 

El màster, que ja arriba a la seva 35a edició, es durà a terme a les instal·lacions de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (EPSEB).

Metodologia i objectius

L'AMB ofereix als alumnes matriculats al taller l'oportunitat de veure projectes de diferents escales des del disseny, la construcció, la gestió i el manteniment. Els alumnes fan visites guiades a tres tipus de projecte d'espai públic, un parc nou, un front reformat íntegrament i una intervenció en un parc en ús, on veuen una etapa del procés d'obra. Es tracta de radiografiar el lloc, a través de la pell, entenent el que es veu i el que queda ocult, que serveix d'estructura i sistema per al bon funcionament de l'espai públic. Després, els alumnes han de formular un relat, un discurs coherent, a partir de la documentació exposada a classe i de la informació disponible fora de l'aula.

Aquesta metodologia té per objectiu estimular la capacitat d'efectuar una correcta lectura del lloc visitat i fer servir la reflexió i la síntesi a través de la representació gràfica.

1.000 actuacions a tot el territori metropolità

La Direcció de Serveis de l'Espai Públic compta amb un equip multidisciplinari de 130 professionals que participen en la transformació i gestió del territori a través del seu treball en àrees com l'arquitectura, l'enginyeria, el paisatgisme o el medi ambient i que plantegen els projectes des de la transversalitat i la suma de múltiples coneixements. Aquesta oficina tècnica és responsable de dissenyar i construir els espais públics i equipaments, gestiona 30 km de platges metropolitanes i desenvolupa el manteniment integral de la xarxa de 51 parcs metropolitans.

En els últims 30 anys, l'AMB ha realitzat més de 1.000 actuacions per tot el territori metropolità, des de petites intervencions fins a operacions de gran escala, al centre i a la perifèria, per fer de l'espai públic un element clau de la vida urbana i, per tant, de la cohesió social. 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
EPSEB Barcelona