Remodelació del parc de Joan Oliver

| Tema: Parques

El parc de Badia del Vallès s'incorporarà a la xarxa de parcs metropolitans

Aquest mes de setembre han començat les obres de remodelació del parc de Joan Oliver al municipi de Badia del Vallès. El projecte, redactat per l'AMB, contempla l'obertura d'una gran esplanada central de sauló per a poder realitzar diverses activitats i millorar les connexions amb el barri. També s'obren nous camins i itineraris que permetran una utilització més versàtil del parc i una major continuïtat dels recorreguts de vianants, de manera que tot l'espai sigui molt més permeable.

El parc tindrà una superfície de 8.419 m2. El projecte defineix dos espais verds diferenciats que pretenen incorporar i millorar les condicions de l'arbrat existent. El primer és una àrea de descans amb gespa i arbres que proporcionaran ombra i el segon és una zona de pas amb una vegetació alta que acompanyarà els nous camins que travessen el parc. Tots els itineraris que discorren pel parc seran adaptats i l'accés al centre de l'esplanada central es farà des del carrer de la Manxa.

Un dels objectius de la intervenció és conservar la major quantitat d'espècies vegetals existents, tant pel què fa a l'arbrat com als arbustos. S'hi mantindran la pineda de pi blanc, els avets, els xiprers, els margallons i les acàcies, entre d'altres, alhora que es completarà amb nous arbres i arbustos. 

També s'hi instal·larà un nou enllumenat (una part del qual estarà dotat amb tecnologia led), mobiliari urbà, una zona de jocs infantils i un espai d'activitats per a gent gran.

Està previst que les obres finalitzin la primavera de l'any vinent i que el parc de Joan Oliver s'incorpori a la xarxa de parcs metropolitans gestionats per l'AMB. 

Documentos relacionados