Premi FAD 2019 a l'AMB

| Tema: Espacios públicos urbanos

El passeig marítim del Prat de Llobregat ha rebut el premi dins la categoria de Ciutat i Paisatge

Passeig marítim del Prat

Entre els mesos de maig i juny s'han portat a terme diferents premis i certàmens d'arquitectura i espai públic en què 5 projectes metropolitans han rebut algun tipus de reconeixement. Els certàmens són els premis FAD 2019, els Premis Catalunya Construcció 2019, el premi BBConstrumat 2019, la 4a edició del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i la Bycicle Architecture Biennale 2019.

Tots aquests reconeixements tenen el denominador comú de posar en valor l'excel·lència i la qualitat dels diferents projectes d'arquitectura i d'espai públic i visibilitzar la capacitat de transformació que té l'arquitectura sobre el paisatge metropolità, amb l'objectiu final de millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Els 5 projectes reconeguts en aquests certàmens connecten el territori cusen espais públics que estaven fragmentats i integren harmònicament aquestes estructures amb el patrimoni natural. A més, potencien l'ús social i recreatiu de la ciutadania i la compatibilitat amb la naturalització d'aquests espais oberts.

  • Passeig Marítim del Prat de Llobregat: aquest projecte ha rebut el premi FAD 2019 dins la categoria de Ciutat i Paisatge. El jurat ha valorat positivament aquesta intervenció perquè "aconsegueix conjugar la voluntat de preservar i millorar espais naturals fràgils en procés de degradació amb l'ús social per part de la ciutadania, que ha de fer-los seus". La recuperació dels ecosistemes dunars conviu harmònicament amb els recorreguts interns, el mobiliari i els usos recreatius i educatius, que són respectuosos amb el seu entorn.
  • Connexió pedalable entre Barcelona i Esplugues de Llobregat: aquest projecte ha tingut reconeixement en tres certàmens diferents. En primer lloc, ha rebut una menció dins la categoria d'obra construïda d'infraestructura en el Barcelona Building Construmat 2019. En segon lloc, aquesta connexió pedalable també ha estat seleccionada en la categoria de Ciutat i Paisatge dels premis FAD 2019. Finalment, aquesta actuació ha estat un dels projectes seleccionats per formar part de la Bycicle Architecture Biennale 2019, que s'ha celebrat a Amsterdam durant el mes de juny. Aquests tres reconeixements s'expliquen per posar en valor un camí pedalable en un dels enclavaments més difícils de la xarxa viària metropolitana amb l'encreuament de la B-20 i la B-23.
  • Carrer de Matas de Tiana: la reurbanització d'aquest eix urbà ha estat seleccionat en la categoria de Ciutat i Paisatge dels premis FAD 2019. Es tracta de l'antiga via d'accés a Tiana des del sud, la connexió de la vila amb Montgat. És un carrer molt singular dins la trama urbana, de poca amplitud i recorregut llarg, amb l'arbrat com a característica més significativa. L'objectiu ha estat potenciar aquest eix dins del poble, on vianants i veïns siguin els actors principals de l'espai públic i que alhora es converteixi en un espai de relació.
  • Piscina Can Millars a Cornellà de Llobregat: aquest equipament ha estat seleccionat en els Premis Catalunya Construcció 2019. Es tracta d'una reforma i ampliació que ha permès millorar les prestacions funcionals i energètiques d'aquest equipament. 
  • Parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan: aquest espai públic ha estat seleccionat a la 4a edició del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA). Aquest parc metropolità es caracteritza per una integració molt harmònica amb l'entorn i per la preservació d'abundants elements arqueològics i arquitectònics. 

Documentos relacionados
Proyectos relacionados
  • Municipio:
    Tiana
    Categoría:
    Calles y plazas
    Fecha de ejecución:
    2018
    Estado:
    Realizado
  • Municipio:
    Cornellà de Llobregat
    Categoría:
    Equipamientos Deportivos
    Fecha de ejecución:
    2019
    Estado:
    Realizado
  • Municipio:
    Barcelona, Esplugues de Llobregat
    Categoría:
    Vías y carreteras
    Fecha de ejecución:
    2018
    Estado:
    Realizado
  • Municipio:
    La Palma de Cervelló
    Categoría:
    Parques y jardines
    Fecha de ejecución:
    2015
    Estado:
    Realizado