Ocupació de les caixes niu

| Tema: Biodiversidad, Parques

Els projectes participatius d'aquestes estructures s'han pogut finalitzar amb èxit

Les caixes niu i les menjadores per a ocells construïdes pels alumnes del programa Aprenem a la Xarxa han sigut ocupades amb èxit als parcs metropolitans. Així doncs, els projectes participatius relacionats amb la col·locació i el seguiment d'aquestes esctructures s'han pogut finalitzar. 

Aquesta primavera els alumnes havien d'haver anat a observar si s'havien ocupat les 148 caixes i les 60 menjadores que van col·locar a l'hivern en 12 parcs de la metròpolis. Tanmateix, per la suspensió de les activitats presencials a causa de la pandèmia de la COVID-19, han estat els educadors que ho han fet: han enregistrat en vídeo la inspecció de les caixes i han fet arribar els resultats a cada escola. Així doncs, els alumnes han pogut veure com un 74 % de les caixes han sigut ocupades per mallerengues blava i carbonera, pardals xarrecs i fins i tot un parell per raspinells.

Durant curs escolar 2020-2021, la convocatòria de projectes participatius va acollir 43 projectes relacionats amb la difusió i conservació dels parcs i platges metropolitans. Com que el mes de març es van suspendre les classes presencials per la COVID-19, la majoria dels projectes no van tenir continuïtat i no es van poder acabar del tot.

Aquests projectes, basats en la metodologia d'aprenentatge i servei, formen part del programa Aprenem a la Xarxa, amb el qual l'AMB que promou el contacte i el vincle entre la població i el seu entorn natural més proper, creant espais de participació i aprenentatge i ajudant a millorar la biodiversitat.

Per a tots els centres educatius i entitats que vulguin realitzar un projecte participatiu el curs vinent, fins el 15 d'octubre s'ha tornat a obrir la convocatòria. Es pot sol·licitar a aprenem.parcsplatges@amb.cat

Documentos relacionados
Publicaciones relacionadas
  • Pla de millora de la biodiversitat
    Tema:
    Biodiversidad
    Tipo:
    Tècnic
    Público:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edición:
    Planes y programas
    Soporte:
    Electrónico
  • Pòster dels ocells
    Tema:
    Biodiversidad
    Tipo:
    Divulgativo
    Público:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edición:
    Fichas técnicas
    Soporte:
    Electrónico