Observació crepuscular

S'organitza un "testing" per identificar la biodiversitat al "Parc Riu Llobregat"

El passat 20 de maig es va realitzar al "Parc Riu Llobregat", concretament en el terme municipal de Castellbisbal, un testing de biodiversitat a l'hora crepuscular. Hi van assistir 14 participants que, de la mà d'un expert, van observar, identificar i comptabilitzar 22 espècies d'ocells, 26 d'artròpodes i un tipus de ratpenat de la zona.

Els testings són sortides de camp organitzades en grup, que consisteixen a observar i verificar l'estat de la biodiversitat d'una zona concreta a través de la fotografia exhaustiva de tot el que es troba en un itinerari.

L'hora del crepuscle és un moment del dia molt especial per observar la fauna del riu. En aquesta franja horària ja no fa tanta calor i, amb el descens de la llum solar, apareixen nombrosos animals que aprofiten la foscor per iniciar la seva activitat.

Els experts naturalistes, a més a més d'ajudar a identificar cada espècie, van explicar als participants les característiques i el paper que tenen dins l'ecosistema. Els participants, també van conèixer com hi ha espècies que poden ser útils per mantenir els horts sense malalties i evitar així els productes químics, quins ocells poden ajudar a controlar plagues d'insectes i, el poder del ratpenat com un depredador de mosquits.

L'activitat va tenir una molt bona valoració entre els assistents.

Documentos relacionados