Nous horts urbans

| Tema: Políticas sociales

Es creen 36 parcel·les d'horts urbans comunitaris de caire social

L'AMB ha inaugurat 36 parcel·les d'horts urbans comunitaris de caire social, ubicats a Sant Boi de Llobregat. L'actuació consisteix en la construcció d'horts periurbans amb impacte ecològic mínim, dissenyats i gestionats mitjançant un sistema participatiu i que posa el focus en la inclusió social. Els horts estan destinats a persones en risc d'exclusió social i tenen un doble objectiu: la producció pròpia d'aliments de quilòmetre zero i la capacitació tècnica dels ciutadans que s'incorporin al programa.



El projecte ha estat dissenyat i finançat per l'AMB, amb la cessió del terreny per part de l'Ajuntament de la localitat, esdevé una oportunitat per habilitar espais agrícoles amb caràcter social en els entorns urbans de la conca del riu Llobregat. L'actuació s'emmarca dins el projecte europeu SIDIG-MED.

Assignació de parcel·les i xarxa d'horts urbans

Un cop engegat el projecte, serà la Fundació Marianao, per concessió de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, l'encarregada de gestionar a partir d'ara aquestes 36 parcel·les de terreny i les seves instal·lacions annexes, que ocupen mitja hectàrea aproximadament.

La intenció futura de l'AMB és ampliar el projecte i crear nous horts d'aquestes característiques en altres zones i municipis de l'àrea metropolitana, fins a crear una xarxa d'horts urbans amb capacitat d'interacció.

A l'acte d'inauguració hi ha assistit l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas; el coordinador d'infraestructures de l'AMB, Antoni Farrero, i el director de la Fundació Marianao, Josep Torrico.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados