Millores als parcs metropolitans

| Tema: Parques

Actualització del mobiliari i nous elements esportius i de joc

Durant aquests primers mesos de l'any s'han dut a terme diverses actuacions de millora als parcs metropolitans.

Recentment s'han renovat tots els bancs del parc de l'Ermita de Castellbisbal. S'han substituït els bancs romàntics i d'altres tipus per bancs de fusta de pi, més sostenibles i sobretot més ergonòmics. Tots disposen de reposabraços i seient a més de 40 cm, que facilita a les persones grans o amb dificultats de moviment aixecar-se més còmodament.

També s'han canviat totes les papereres als parcs de la Timba de Cervelló, al de l'Ermita de Castellbisbal i al del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric de Badalona, a més d'augmentar-ne el nombre en diferents parcs de la xarxa. Les noves papereres són elements de fosa dúctil d'alta resistència, amb una gran resistència a actes vandàlics, la presència de senglars o l'aparició de rovell.

Elements biosaludables per a la pràctica esportiva

L'oferta esportiva als parcs també ha millorat. Els espais a l'aire lliure per a la pràctica d'activitat física són una opció cada cop més popular en situació de pandèmia. Per aquest motiu, s'han col·locat 16 nous conjunts d'elements biosaludables a la xarxa de parcs.

Segons la dimensió de l'equipament i la demanda dels usuaris, són instal·lacions esportives de 8 o 6 elements destinades a persones de més de 14 anys. Hi podem trobar bicicletes, el·líptiques i bancs d'abdominals o pectorals. La idea és poder treballar la part aeròbica i el tronc superior i inferior de manera combinada.

Per complementar aquests elements i fomentar-ne l'ús correcte, s'està preparant un material audiovisual que ben aviat es podrà trobar als parcs, associat als rètols de l'àrea esportiva, que contindrà exemples dels diferents exercicis que s'hi poden fer.

Els parcs on recentment s'han instal·lat aquests elements són: Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), Molinet (Santa Coloma de Gramenet), Torre–roja (Viladecans), Mariona (Molins de Rei), Turonet (Cerdanyola), Masot (Ripollet), Aigües i Llacuna (Montcada i Reixac), Nou i Riu (el Prat del Llobregat), Bellvitge i Planes (l'Hospitalet de Llobregat). En els propers dies s'instal·laran també a Pinetons (Ripollet), Can Lluc (Santa Coloma de Cervelló) i  al parc de la Timba (Cervelló).

Tirolina al parc de la Timba

En col·laboració amb l'Ajuntament de Cervelló, a la zona de jocs del parc de la Timba s'hi ha muntat una nova tirolina de 30 m de llargada, un circuit d'equilibri i un element giratori. Amb aquesta intervenció s'amplia l'oferta de jocs infantils al parc, que ara ja compta amb elements d'equilibri, translació i rotació.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados