Més propostes al parc de la Fontsanta

| Tema: Parques

Un centenar de famílies han participat a la jugatecambiental d'aquest parc


El passat diumenge, 14 de desembre, va tenir lloc la darrera activitat de la Jugatecambiental del parc de la Fontsanta que tanca fins al proper dia 1 de març. En aquesta primera temporada hi ha participat més de 100 famílies que amb mostrat un alt grau de satisfacció amb l'oferta educativa. Totes les activitats es realitzaven els diumenge d'11.30 a 14hi estaven gestionades per l'entitat Centre Mediambiental l'Arrel.

L'activitat que va tancar la temporada, va tenir com a eix conductor la vinya del parc. Els participants van poder conèixer alguns aspectes del conreu de la vinya i veure com el Pelut, un cavall de 750 kg, va ajudar a preparar la terra per l'hivern.

El parc de la Fontsanta, situat entre els municipis de Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern, va posar posar en marxa, a mitjans d'octubre, una jugateca ambiental. Aquest nou serveis als parcs metropolitans es promou de manera conjunta entre AMB i ajuntaments i es gestiona per entitats de lleure.

Els projectes de Jugatecambiental són un bon recurs de dinamització, la de la Fontsanta és una de les 5 que actualment funcionen però aquests projectes s'aniran  implantant progressivament a la primavera a d'altres parcs de la xarxa de parcs metropolitans.

L'activitat de la vinya, en concret, és també un recurs educatiu de l'activitat del Programa Metropolità d'Educació per la Sostenibilitat (PMES), "El conreu de la vinya al parc de la Fontsanta". El curs passat van poder gaudir d'aquesta activitat més de 700 nens i nenes d'escoles. No és l'única activitat del PMES, ara també es realitza la proposta "Pedals al Parc", adreçada tant a públic escolar com a familiar.

Documentos relacionados